16 °C Budapest

Itt van Gulyás Gergely bejelentése: szigorítják a határátkelést

2020. július 12. 11:14

Itt az ideje, hogy megakadályozzuk a vírus külföldről való behozását, ezért korlátozni fogják a határátkelést - mondta Gulyás Gergely a mai napon tartott Kormányinfón.

Mint azt Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: aggasztó jeleket látnak a környező országokban a fertőzöttek számának tekintetében. Magyarországon viszont továbbra is csökken az aktív megbetegedések száma, kevesebb a fertőzött, mint bármikor korábban, ezt a tendenciát szeretnék garantálni.

A kormány úgy látja, az első csatát már megnyertük, az életet újraindítottuk május óta - fogalmazott a miniszter. Hozzátette: a világon viszont nem mindenhol ilyen sikeres a védekezés, ezért itt az ideje, hogy megakadályozzuk a vírus külföldről való behozását, mert meglátásuk szerint csak ebben az esetben lehet elkerülni az újabb országon belüli korlátozások bevezetését.

Mindezt figyelembe véve, az operatív törzs javaslatára, így új kormányrendeletet fogadott el a kormány. Eszerint szigorítják a határellenőrzést; fertőzöttségi szint alapján 3 kategóriába sorolják az államokat (vörös, sárga, zöld). A listát az országos tisztifőorvos folyamatosan frissíteni fogja. Különbség lesz magyar állampolgárok és nem magyar állampolgárok közt is.

Beutazási korlátozás (sárga, piros kód) - itt az országos teljes listája!

Zöld esetén bárki beléphet. Sárga vagy piros országok esetén a határon ellenőrzés lesz a magyar állampolgárok számára, ha felmerül a fertőzésgyanú, akkor karanténba kell vonulni. Karanténba kell vonulni akkor is, ha nem tud produkálni legalább 2 negatív Covid-tesztet 5 napon belül. A karantén 14 nap. Sárga országoknál egy, vörös országoknál két negatív Covid-teszt kell a karanténból való szabaduláshoz. Sárga esetén nincs különbség külföldiek és magyarok közt, vörös esetén viszont nem léphetnek be külföldiek.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm