2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Itt van Gulyás Gergely bejelentése: szigorítják a határátkelést


Itt az ideje, hogy megakadályozzuk a vírus külföldről való behozását, ezért korlátozni fogják a határátkelést - mondta Gulyás Gergely a mai napon tartott Kormányinfón.

Mint azt Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: aggasztó jeleket látnak a környező országokban a fertőzöttek számának tekintetében. Magyarországon viszont továbbra is csökken az aktív megbetegedések száma, kevesebb a fertőzött, mint bármikor korábban, ezt a tendenciát szeretnék garantálni.

A kormány úgy látja, az első csatát már megnyertük, az életet újraindítottuk május óta - fogalmazott a miniszter. Hozzátette: a világon viszont nem mindenhol ilyen sikeres a védekezés, ezért itt az ideje, hogy megakadályozzuk a vírus külföldről való behozását, mert meglátásuk szerint csak ebben az esetben lehet elkerülni az újabb országon belüli korlátozások bevezetését.

Mindezt figyelembe véve, az operatív törzs javaslatára, így új kormányrendeletet fogadott el a kormány. Eszerint szigorítják a határellenőrzést; fertőzöttségi szint alapján 3 kategóriába sorolják az államokat (vörös, sárga, zöld). A listát az országos tisztifőorvos folyamatosan frissíteni fogja. Különbség lesz magyar állampolgárok és nem magyar állampolgárok közt is.

Beutazási korlátozás (sárga, piros kód) - itt az országos teljes listája!

Zöld esetén bárki beléphet. Sárga vagy piros országok esetén a határon ellenőrzés lesz a magyar állampolgárok számára, ha felmerül a fertőzésgyanú, akkor karanténba kell vonulni. Karanténba kell vonulni akkor is, ha nem tud produkálni legalább 2 negatív Covid-tesztet 5 napon belül. A karantén 14 nap. Sárga országoknál egy, vörös országoknál két negatív Covid-teszt kell a karanténból való szabaduláshoz. Sárga esetén nincs különbség külföldiek és magyarok közt, vörös esetén viszont nem léphetnek be külföldiek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.