2020. augusztus 11. kedd Zsuzsanna, Tiborc, Lilian

Itt a bejelentés: elmarad az augusztus 20-i tűzijáték


Elmaradnak a Szent István napi állami ünnepségek, így a budapesti tűzijáték és légiparádé is - jelentette be a mai napon tartott Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormány úgy döntött, hogy elmaradnak a Szent István napi ünnepségek, vagyis a tűzijáték és a légiparádé is

- jelentette be Gulyás Gergely.

"A tisztifőorvos és az operatív törzs úgy látják, hogy a jelenlegi intézkedések beváltak, így nem érdemes kockáztatni, a legnagyobb biztonságra kell törekedni" - fűzte hozzá az ünnepi programok lefújásával kapcsolatban Gulyás. Hozzátette: az 500 főnél nagyobb zenés rendezvények augusztus 15-ig biztosan nem tarthatók meg, július végén születhet döntés a továbbiakról. Gulyás Gergely szerint ma több érv szól amellett, hogy augusztus 15-e után se engedélyezzék ezeket a rendezvényeket, de egyelőre nem végleges a döntés.

Gulyás tájékoztatásaszerint a zeneipar segítéséről a kormány szeretne gondoskodni nemzetközi példák alapján.

"Valószínűleg teljes kártalanítást nem tudunk biztosítani, de a kormány segíteni szeretne azokon, akik a szórakoztatóiparban nehéz helyzetbe kerültek. Ezzel kapcsolatban a kormány felkérte az illetékeseket egy program kidolgozására" - tette hozzá a miniszter.

Arra vonatkozóan, hogy futballmeccseket miért lehet nézők előtt megrendezni, Gulyás elmondta: "Van egy nagy különbség a futballmeccsek és a koncertek között, ez pedig az alkoholfogyasztás." Szerinte a koncerteken még kevésbé tartható a távolságtartás.

A miniszter tájékozttása szerint egyelőre nem változnak a beutazási korlátozások, az egyes országok besorolásán nem változtatott a kormány. Változás azonban, hogy regionális szabályok léphetnek hamarosan érvénybe. "A kormány tegnapi ülésén áttekintette a beutazási korlátozások szintjeit az egyes országok esetében, arról született döntés, hogy a nagy államok esetében az egyes államok eltérő fertőzöttsége miatt lehessen regionális szabályokat megállapítani" - fogalmazott Gulyás.

Horvátországban maximálisan indokolt a zöld kategória, hiszen az egymillió főre jutó fertőzések száma lényegesen alacsonyabb, mint a sárga besorolású országoké

- mondja Gulyás.

Egyelőre nem lesznek elbocsájtások a MÁV-nál és Volánnál

Rövidtávon valószínűleg nem fog spórolást eredményezni a MÁV és a Volán összehangolása, de érdemes alkalmazkodni a két társaságnak egymáshoz. Azt várjuk, hogy egy egységes jó struktúra legyen, ez akár járatbővítéssel is járhat, illetve bizonyos helyeken ritkítani is lehet. Nem az a cél, hogy kevesebb Volán-járat legyen, hanem az, hogy az állami kapacitásokat hatékonyabban használjuk ki. Egyelőre nincs terv elbocsátásokról ennek kapcsán, de időt kell adni az új menedzsmentnek - mondta Gulyás Gergely.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.