13 °C Budapest

Itt a bejelentés: elmarad az augusztus 20-i tűzijáték

2020. július 16. 10:23

Elmaradnak a Szent István napi állami ünnepségek, így a budapesti tűzijáték és légiparádé is - jelentette be a mai napon tartott Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormány úgy döntött, hogy elmaradnak a Szent István napi ünnepségek, vagyis a tűzijáték és a légiparádé is

- jelentette be Gulyás Gergely.

"A tisztifőorvos és az operatív törzs úgy látják, hogy a jelenlegi intézkedések beváltak, így nem érdemes kockáztatni, a legnagyobb biztonságra kell törekedni" - fűzte hozzá az ünnepi programok lefújásával kapcsolatban Gulyás. Hozzátette: az 500 főnél nagyobb zenés rendezvények augusztus 15-ig biztosan nem tarthatók meg, július végén születhet döntés a továbbiakról. Gulyás Gergely szerint ma több érv szól amellett, hogy augusztus 15-e után se engedélyezzék ezeket a rendezvényeket, de egyelőre nem végleges a döntés.

Gulyás tájékoztatásaszerint a zeneipar segítéséről a kormány szeretne gondoskodni nemzetközi példák alapján.

"Valószínűleg teljes kártalanítást nem tudunk biztosítani, de a kormány segíteni szeretne azokon, akik a szórakoztatóiparban nehéz helyzetbe kerültek. Ezzel kapcsolatban a kormány felkérte az illetékeseket egy program kidolgozására" - tette hozzá a miniszter.

Arra vonatkozóan, hogy futballmeccseket miért lehet nézők előtt megrendezni, Gulyás elmondta: "Van egy nagy különbség a futballmeccsek és a koncertek között, ez pedig az alkoholfogyasztás." Szerinte a koncerteken még kevésbé tartható a távolságtartás.

A miniszter tájékozttása szerint egyelőre nem változnak a beutazási korlátozások, az egyes országok besorolásán nem változtatott a kormány. Változás azonban, hogy regionális szabályok léphetnek hamarosan érvénybe. "A kormány tegnapi ülésén áttekintette a beutazási korlátozások szintjeit az egyes országok esetében, arról született döntés, hogy a nagy államok esetében az egyes államok eltérő fertőzöttsége miatt lehessen regionális szabályokat megállapítani" - fogalmazott Gulyás.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Horvátországban maximálisan indokolt a zöld kategória, hiszen az egymillió főre jutó fertőzések száma lényegesen alacsonyabb, mint a sárga besorolású országoké

- mondja Gulyás.

Egyelőre nem lesznek elbocsájtások a MÁV-nál és Volánnál

Rövidtávon valószínűleg nem fog spórolást eredményezni a MÁV és a Volán összehangolása, de érdemes alkalmazkodni a két társaságnak egymáshoz. Azt várjuk, hogy egy egységes jó struktúra legyen, ez akár járatbővítéssel is járhat, illetve bizonyos helyeken ritkítani is lehet. Nem az a cél, hogy kevesebb Volán-járat legyen, hanem az, hogy az állami kapacitásokat hatékonyabban használjuk ki. Egyelőre nincs terv elbocsátásokról ennek kapcsán, de időt kell adni az új menedzsmentnek - mondta Gulyás Gergely.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem