28 °C Budapest
Budapest, Hungary - October, 2023: popular vintage old Childrens miniature fun train passing through a forest track. red and green retro style train carriages. kids looking through the windows. lush trees in the autumn. socialist heritage train.

Gyermeknap 2024: családi programokkal várják a látogatókat a gyermekvasúton

2024. május 25. 09:01

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút színes programokkal várja a családokat vasárnap a hűvösvölgyi végállomáson. A vonatok sűrített menetrend szerint, a szokottnál gyakrabban közlekednek, a vasútvonal alsó szakaszán betétjáratok is indulnak - közölte a MÁV.

Május 26-án, Gyermeknapon a hűvösvölgyi végállomáson 10 és 17 óra között családi programokkal várják a látogatókat. Az immár két évtizede hagyományos és sikeres rendezvényen a kisebbeknek lesz arcfestés, alkotóház, ugrálóvár, gyermekvasúti LEGO járművek, KRESZ pálya. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra is számíthatnak. Az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót és egy Ikarus 280 típusú csuklós buszt, a vasútrajongók hajtányozhatnak, és fenntartható terepasztal, valamint vonatszimulátor is várja őket. A színpadon láthatóak lesznek tudományos kísérletek, zsonglőrbemutató, délelőtt fellép Kőhalmi Ferenc bűvész, délután pedig a RépaRetekMogyoró együttes zenés műsora szórakoztatja a nézőket.

A Hűvösvölgy-Széchenyihegy közötti személyvonatok egész nap 40-50 percenként indulnak, de akik a hűvösvölgyi programok forgatagából szeretnének csak egy rövidebb utazást tenni, számukra előnyös, hogy a vonal alsó szakaszán betétjáratok is közlekednek, így Hűvösvölgy és Szépjuhászné között sűrített menetrend szerint, 20-30 percenként járnak a vonatok.

A hagyományos, a mindennapi forgalomban megszokott szerelvényeken kívül ritkábban látható járművek is forgalomba állnak. A gyermeknapi programokat érdemes erdei kirándulással is összekötni, akár több szakaszon is vonatra szállva – ehhez a MÁV applikációban napijegyek is vásárolhatók, írta a MÁV.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem