People at Music Festival with Illuminated Lights At Night Backgroun

Ezek a legmenőbb fesztiválok most Európában: a legtöbb olcsóbb, mint a Sziget

2024. március 30. 16:04

Elutazni egy fesztiválra, felfedezni egy új várost, megnézni egy csomó nagyszerű művészt, és élvezni a helyi klímát, a tökéletes program késő őszre, kora nyárra. Összeszedtük Európa legmenőbb zenei fesztiváljait, és megnéztük, mennyi a belépő.

A zenei fesztiválok általában mindig rendkívül látványosak, függetlenül attól, hogy a világ mely pontján rendezik meg őket, így persze a helyieket is vonzzák, de rengetegen kelnek útra értük.

Elutazni egy fesztiválra, felfedezni egy új várost, megnézni egy csomó nagyszerű művészt, és élvezni a helyi klímát, egy teljesen másfajta izgalom. Európa jól tudja ezt: nagyszerű zenei fesztiválokat szerveznek, amelyek önmagukban is tökéletes célpontok. A Time Out összeszedte a legvonzóbb bulikat a kontinensen.

Primavera Sound Barcelona

Az elmúlt két évtizedben egyetlen fesztivál sem szilárdította meg annyira a helyét Európa legjobbjai között, mint a Primavera Sound barcelonai kiadása. Híres a sokszínű line-upjáról, amelyben éppúgy megtalálhatóak a nagymenő újoncok, mint a már befutott legendák. A rendezvény egy figyelemre méltó vízparti helyszínen, a Parc del Forumban zajlik, amely egyszerre van Barcelonán belül, de egy olyan helyen, amelyet mintha kifejezetten egy vezető zenei fesztiválra építettek volna.

  • Nagy nevek: Lana Del Rey, Troye Sivan, SZA, Peggy Gou.
  • Hol: Parc del Forum, Barcelona, Spanyolország
  • Mikor: május 29 - június 2, 2024
  • Jegyár: 295 euró, 116 ezer forint

Glastonbury

Európa (vagy a világ) legjobb zenei fesztiváljainak listája nem lehet teljes a Glastonbury nélkül. A novemberi nagy jegyeladási bukás után az idei felhozatal még mindig titok, de mikor nem volt a fellépők listája abszolút kincsesbánya? Aki már volt, azok szerint néhány óra Glasto, és már pontosan tudja a résztvevő, miért fogy el minden évben olyan nevetségesen gyorsan a jegy erre a gigantikus fesztiválra.

  • A pletykák szerint nagy nevek: Rihanna, Madonna, AC/DC, The Killers...
  • Hol: Glastonbury, Somerset, Egyesült Királyság
  • Mikor: június 26-30, 2024

Tremor Azori-szigetek

Mintha az Azori-szigeteken, São Miguel szigetén - azaz az Atlanti-óceán közepén, mintegy 1400 kilométerre a portugál szárazföld partjaitól - nem lenne elég kalandos, a Tremor az egész zenei fesztiválélményt egyfajta küldetéssé változtatja. A fellépések a szigeten szétszórt titkos helyszíneken zajlanak, néhányat tutajjal és/vagy dzsungelben tett túrával érhetünk csak el. A zene a kísérletezés felé hajlik, a folktól a punkon át az elektronikáig, a korlátozott számú jegyek pedig biztosítják, hogy az egészet kínzó titokzatosság övezze. Idén már lezajlott, de hamarosan lehet már jegyeket kapni a következő évire.

Love International

Horvátország (és általában az Adriai-tenger partvidékének nagy része) az utóbbi években a tánczene fellegvárává vált. A Dimensions-től a Defected-ig terjedő fesztiválok megmutatták, hogyan lehet a legtöbbet kihozni ebből a látványos környezetből, és ez éppúgy ideális a napfelkeltéig (és még jóval utána is) tartó boogiezáshoz és a nappali boldogsághoz, mint a titkos szigeti bulikhoz. A mi választásunk a Love International, amely következetesen a legjobb felállással büszkélkedhet közülük.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Nagy nevek: Moxie, Shanti Celeste, Craig Richards.
  • Hol: Ahol: The Garden Tisno, Horvátország
  • Mikor: július 10 - 16, 2024
  • Jegyár: 242 euró, 95 ezer forint

Open'er

A lengyel Open'er fesztivál évek óta zavarba ejtő zenei felhozatallal operál. A tavalyi Kendrick Lamar headlinertől kezdve az idei viharos Dua Lipa szettjén át az LCD Soundsystem 2016-os visszatéréséig úgy tűnik, minden évben elképesztően sok nagy nevet prezentálnak. És mindezt egy elhagyatott leszállópályán, a lengyelországi Gdynia üdülőváros közelében. Ami a fesztiválok felépítését illeti, az Open'er olyan drámai és nagyon-nagyon menő, amilyen csak lehet.

  • Nagy nevek: Dua Lipa, Doja Cat, 21 Savage, Foo Fighters...
  • Hol: Gdynia-Kosakowo repülőtér, Gdynia, Lengyelország.
  • Mikor: július 3. - 6., 2024
  • Jegyár: 95 ezer forint

Montreux-i Jazz Fesztivál

A Montreux-i Jazzfesztivál 1967 óta vonzza a jazz (és a jazz-közeli zene) legendáit a Genfi-tó partjára. Az elmúlt fél évszázadban Miles Davistől és Bill Evanstól kezdve Ella Fitzgeraldon és Nina Simone-on át Frank Zappáig mindenki megfordult a fesztiválon - és manapság a felhozatal még sztárszerűbb és változatosabb, mint valaha. A klasszikus rock, a modern soul és a tüzes hip-hop gyakran szerepel a programban - és természetesen a jazz is.

  • Nagy nevek: TBC
  • Hol: Ahol: A fesztiválon részt vesznek a következő fesztiválok: Genfi-tó, Svájc
  • Mikor: Genfi Genf: 2024. július 5-20.
  • Jegyár: napijegy 15 ezer forint

Rock en Seine

A Párizs melletti Domaine Nationale de Saint-Cloud kertjeivel, szökőkútjaival és szobraival észbontóan gyönyörű hely. De ha a Rock en Seine zenei fesztivállal kombináljuk, akkor valóban különleges helyszínné válik. A neve ellenére a Rock en Seine sokkal többet kínál, mint a tipikus gitár-basszusgitár-'n'-dobos fellépők. Az évek során a ReS a hip-hop, a metál, az elektronika és a teljes chart-pop területére is kiterjedt, és szilárdan megalapozta helyét Franciaország első számú zenei fesztiváljaként.

  • Nagy nevek: Fred Again .., Måneskin, Lana Del Rey
  • Hol: Domaine Nationale de Saint-Cloud, Párizs, Franciaország.
  • Mikor: augusztus 21-25, 2024
  • Jegyár: 87 ezer forint

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem