An old blue Budapest bus.

Fájdalmas rezsidöntést hozott Budapest: buszokat állítanak le, a Műjégpálya sorsa kérdéses

MTI
2022. október 20. 20:15

A BKV arról számolt be, hogy a drasztikusan megemelkedett gázár miatt leállítja a CNG-hajtású autóbuszokat, miután a cég esetében annak ára az ötszörösére emelkedett. A Műjégpálya kapcsán is döntés született: december 31. bezárhat – számolt be az MTI.

A BKV döntése szerint, miután drasztikusan megnövekedett a gázár miatt átmenetileg leállítják a CNG-hajtású autóbuszokat és azokat korszerű dízelüzeműekkel helyettesítik majd. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes elmondása szerint erre november 1-jétől fogják fokozatosan kivonni a forgalomból az 53 CNG-üzemű autóbuszokat, miután a BKV esetében a földgáz ára ettől az időponttól az eredeti ár közel ötszörösére fog nőni, így az új földgázárak mellett a CNG-hajtású járművek egy kilométerre vetített fajlagos üzemanyagköltsége a dízel hajtású autóbuszokéhoz képest 350 százalékkal, kilométerenként mintegy 500-550 forinttal lesz magasabb. Ezzel pedig a forgalomban lévő 53 CNG-hajtású járműveknek éves szinten egymilliárd forintra nőne az üzemanyag költsége.

A főpolgármester-helyettes a háttérbeszélgetés során arra is kitért. hogy a Műjégpálya kapcsán az a döntés született, hogy amíg rentábilisan tudják működtetni, addig nyitva tartják. Azonban a szociális kiadások terhére nem fogják működtetni, így mindössze december 31-ig lehet majd látogatni. Ennek oka az is, hogy a korábban magas látogatószám nincsen biztosítva Kiss Ambrus szerint a jövőben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 8. 20:53