17 °C Budapest
budapest szechnyi bath spa in summer with people

Nincs mese: óriási áremelések jönnek Magyarország közkedvelt strandjain

2022. június 2. 11:15

Egy korábbi kormányrendelet értelmében az önkormányzatok, valamint az önkormányzati többségi tulajdonban lévő társaságok egészen ez év június 30-ig nem emelhettek a strandok jegyárain. A múlthéten viszont váratlanul feloldották ezt a rendeletet, így a Termal Online tájékoztatása szerint már most óriási áremelések jöhetnek a szektorban.

A legtöbb fürdő már jó előre elkezdett készülni a júliusi áremelésre, így ezeken a helyeken az áremelési moratórium eltörlésével párhuzamosan előre tudtál hozni az áremelést. Így többek között a Budapesit Gyógyfürdői és a Hévizei Zrt. már egy hónappal korábban, június 1-től megdrágult.

Ráadásul nem is kicsit, hiszen a Rudas Gyógyfürdő mindenhová érvényes belépőjegye hétköznapokon 5500-ról 6500 forintra, míg a hétvégi belépőjegy 6900-ról 8500 forintra emelkedett. De a Széchenyi és a Gellért Gyógyfürdők szekrényes belépőinek ára hétköznap 5900 forintról 7100 forintra, hétvégén pedig 6200 forintról 7600 forintra emelkedtek.

Bár a Dandár fürdő nem ennyire, de szintén drágított, hiszen az eddigi 2200 forintról 2400 forintra emelték a hétköznapi belépésre jogosító jegyek árát, míg hétvégén az eddigi 2300 forint helyett 2500 forintot kell majd fizetniük a látogatóknak.

Az áremelésre pedig nem csak Budapesten, de vidéken is számtanunk kell: a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő például 4200 forintról 4990 forintra emelte a felnőtt belépők árát a normál időszakban, de a kiemelt idősávban már 5990 forintot kell majd fizetnünk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?