35 °C Budapest
Majestic brown bear, ursus arctos, standing in greenery and observing surrounding. Wild animal in the nature from close up. Mammal in flowers from front view.

Medveveszély Pest megyében? Itt látták kóborolni a veszedelmes állatot

2022. május 28. 15:32

Először Acsán látták a medvét, majd Aszódon, most pedig Vanyarcon tűnt fel - derült ki az RTL riportjából. A felvételek alapján az állat nagyjából 3-4 éves hím lehet, Szlovákiából érkezhetett, és oda is térhet majd vissza. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ha valahol találkoznánk a medvével, ne próbáljunk közelíteni hozzá, ne tegyünk hirtelen mozdulatot, kerüljük a szemkontaktust és lassan, hátrálva távolodjunk el a helyszínről.

Ha olyan területen járunk, ahol medve is előfordulhat, érdemes nappal, társaságban és beszélgetve közlekedni, a zajt a legtöbb esetben elkerülik az állatok.

Medvét láttak a Nógrád megyei Vanyarc határában – közölte a település eseményeivel foglalkozó VanyarcON. A Facebook-oldal közlése szerint „hiteles forrásból származó” bejelentés érkezett az önkormányzathoz, ami szerint „medvét észleltek Vanyarc határában”. Az állat feltehetően ugyanaz lehet, amit korábban a Vanyarccal határos, Pest megyei Acsán láttak, és aminek majdnem 23 centiméteres lábnyomát a településen lefotózták - írja az rtl.hu. A feltehetően 3-4 éves hímet ezt követően az Acsától nagyjából 15 kilométerre délkeletre található Aszódon láttak kóborolni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?