biker with her bicycle next to the Lake Balaton active holiday ride round lake .

Érkezik a hőhullám Magyarországra: a héten már fürödni is lehet a Balatonban, Velencei-tóban

2022. május 9. 11:31

A 30 fokos maximum-értékek 20 fokig emelhetik nagy tavaink vízhőmérsékletét. Ez azt jelenti, hogy már akár fürdeni is lehet majd.

Beköszönt az év első 30 fokos időszaka, bár szombaton pár fokkal csökken a csúcshőmérséklet, az idő csütörtökön és pénteken már alkalmas lehet a strandolásra. Az UV-sugárzás erős, tiszta időben akár nagyon erős értéket is elérhet.

Az Időkép vízhőmérője szerint a késő délutáni órákra a Balaton nyugati medencéjében, Gyenesdiásnál már a napokban is 20 fokos vízhőmérsékletet ért el. A felmelegedés hatására nemcsak a Venecei-tó, hanem a Balaton teljes területén 20 fokos lehet a víz. Április vége óta a strandok közül is egyre több nyitja meg kapuit a látogatók számára. Budapesten már nyitva a Palatinus és a Paskál strand, hétvégén pedig újabb komplexumok csatlakoznak a nyitáshoz.

Lehet, hogy a 20 fokos vízhőmérséklet elsőre nem tűnik soknak – úszómedencék vize szokott ilyen vagy még néhány fokkal melegebb is lenni –, de érdemes tudni, hogy a Balaton vizének nyári átlagos hőmérséklete 19-22 fok, szóval nagy különbséget már aligha érezni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm