Brutális drágulás a Balatonon: ennyivel kerül többe idén a lángos, a fagyi

Brutális drágulás a Balatonon: ennyivel kerül többe idén a lángos, a fagyi

2022. május 4. 08:46

Júliustól 8-9 százalékkal drágulhatnak majd a strandok a balatonnál, a büfék és éttermek pedig ennél is drasztikusabb emelésre készülnek. Egy sima lángost ezer forint alatt biztosan nem lehet majd megvenni, de drágább lesz a fagyi is - derült ki az ATV híradójának riportjából.

A riport szerint már javában készülnek a szezonra a magyar tenger partján a strandok. A nyár elején még nem változnak az árak, utána viszont elkerülhetetlen az emelés.

Június harmincadikáig biztos, hogy így fog maradni minden településen - hiszen a törvény eddig az időpontig korlátozza a településeknek a díjmódosítását -, utána viszont valószínűleg hozzá kell nyúlni az árakhoz, ez nagyjából 8-9 százalék körüli díjmódosítást jelent a legtöbb településen - árulta el a híradónak Bíró Róbert, Balatonygyörök polgármestere.

A vendéglátósok azonban ennél jóval nagyobb áremelésre készülnek. Az étlapokon 20-30 százalékkal magasabb árakra számíthatnak majd a nyaralók, ez pedig azt is jelenti, hogy ezer forint alatt egy sima lángost aligha lehet majd megúszni, de a nyár végére lehet még tovább nőnek az árak. A fagyiért is jelentősen többet kell majd fizetni, mert az alapanyagárak itt is jelentősen emelkedtek. A csatornának nyilatkozó fagyisnál tavaly még 400 forint volt, most már 450 egy gombóc és az üzemanyagárstop kivezetése után tovább emelhetik az árát - derült ki a híradóból.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?