6 °C Budapest
Bartender wearing a black face mask preparing a bill at the cashier of a bar

Egyre égetőbb a munkaerőhiány Magyarországon: már így is vadásznak fiatalokra a cégek

2022. március 2. 20:02

Február 16-án indult útjára a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány legújabb kampánya. A nagyívű elnevezés; Karrier a turizmusban - Turisztikai szakmák népszerűsítése a munkaerőpiaci kihívásokra reagálva mögötti szándék egyszerű és átlátható: elérni, hogy a fiatal generáció valódi karrierlehetőséget lásson a turizmus-vendéglátás szektorban. 

A vírus mögött érkező gazdasági válság alapjaiban rengette meg a vendéglátást és a turizmust. A tetszhalál utáni ébredezés újabb most nehézséget hozhat: A koronavírus-járvány komoly hatást gyakorolt a turizmus-vendéglátás szakmákra. Az új kampány egyszerre segíti a munkavállalók bizalmának visszaépítését, emellett mankóként szolgál a továbbtanulás előtt álló diákok, munkavállalók számára is, hogy perspektívát, karrierutat mutasson.

A program növeli a szakmák presztízsét, társadalmi elfogadottságát és elismeri a kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket, ezzel is segítve az ágazat kultúrájának fejlődését Magyarországon.) Pedig ezen a területen rengeteg izgalmas karrierlehetőség várja a fiatalokat: nemcsak pincérre, szakácsra, cukrászra van óriási szükség, de a szakma tárt karokkal várja a leendő baristákat, conciergeket vagy épp szaunamestereket is.)

Vendéglátási és turisztikai szakemberek egy csoportja most azért fogott össze, hogy sikerüljön a hazai fiatalok érdeklődését is felkelteni a pálya iránt, megmutatva annak izgalmas világát. A projekt elsődleges célja, hogy a pálya- illetve szakmaválasztás előtt álló fiatalok inspiráló, tartalmas és menő életpályamodelleket látva újra kedvet kapjanak vendéglátósnak, szállodásnak lenni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?