8 °C Budapest
Beautiful Lake Balaton in summer Hungary

Egész évben Balaton: alapvetően változhat meg minden, ha ezt a tervet végrehajtják

2021. július 19. 08:16

Az új stratégiai célok javítanák például a balatoni gazdaság jövedelemtermelő és minőségi, egész éves foglalkoztatási képességét; növelnék a turizmusból származó bevételeket; a térség természeti forrásaira épített egészségipari szolgáltatásokat közvetítenének; ösztönöznék a helyben, vidéki térségekben előállított és feldolgozott egészséges élelmiszerek termelését, feldolgozását és fogyasztását; szorgalmaznák a táj fenntartható módon való használatát; illetve erőforrás hatékony közlekedési rendszert működtetnének a Balaton térségében.

Nyilvánosságra került Balaton Kiemelt Térség területfejlesztési koncepciója és területi tervei, amelyről most bárki elmondhatja a véleményét. A területfejlesztési törvény alapján a Balaton Fejlesztési Tanács készíti el és terjeszti a Kormány elé a Balaton Kiemelt Térség területfejlesztési tervdokumentumait. A 2021 utáni időszak balatoni fejlesztési irányait meghatározó területfejlesztési koncepció és program elfogadása ugyanis a tanács egyik kiemelt feladata. A tervdokumentumokkal kapcsolatosan egy stratégiai, környezeti vizsgálat is készül, aminek első változatát a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. társadalmi egyeztetésre bocsátotta.

A Balaton térségének dinamizálása, fenntartható gazdasági fellendítése, a régió ökológiai rendszerének megőrzésével együtt, hogy a térségben élők és dolgozók számára egész évben biztosítható legyen egy kiemelkedő minőségű élet és munkakörnyezet

- fogalmazza meg Balaton Kiemelt Térség Fejlesztési Program Koncepciója a fő célt. A koncepció, a stratégia, valamint az operatív program által megfogalmazott célkitűzések, beavatkozások megvalósításának módja jelenleg még kialakítás alatt áll, döntés erről csak később, várhatóan 2021. év végén – 2022. tavaszán várható.

A teljes cikk a pontos célkitűzésekről, változásokról a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem