Beautiful Lake Balaton in summer Hungary

Egész évben Balaton: alapvetően változhat meg minden, ha ezt a tervet végrehajtják

2021. július 19. 08:16

Az új stratégiai célok javítanák például a balatoni gazdaság jövedelemtermelő és minőségi, egész éves foglalkoztatási képességét; növelnék a turizmusból származó bevételeket; a térség természeti forrásaira épített egészségipari szolgáltatásokat közvetítenének; ösztönöznék a helyben, vidéki térségekben előállított és feldolgozott egészséges élelmiszerek termelését, feldolgozását és fogyasztását; szorgalmaznák a táj fenntartható módon való használatát; illetve erőforrás hatékony közlekedési rendszert működtetnének a Balaton térségében.

Nyilvánosságra került Balaton Kiemelt Térség területfejlesztési koncepciója és területi tervei, amelyről most bárki elmondhatja a véleményét. A területfejlesztési törvény alapján a Balaton Fejlesztési Tanács készíti el és terjeszti a Kormány elé a Balaton Kiemelt Térség területfejlesztési tervdokumentumait. A 2021 utáni időszak balatoni fejlesztési irányait meghatározó területfejlesztési koncepció és program elfogadása ugyanis a tanács egyik kiemelt feladata. A tervdokumentumokkal kapcsolatosan egy stratégiai, környezeti vizsgálat is készül, aminek első változatát a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. társadalmi egyeztetésre bocsátotta.

A Balaton térségének dinamizálása, fenntartható gazdasági fellendítése, a régió ökológiai rendszerének megőrzésével együtt, hogy a térségben élők és dolgozók számára egész évben biztosítható legyen egy kiemelkedő minőségű élet és munkakörnyezet

- fogalmazza meg Balaton Kiemelt Térség Fejlesztési Program Koncepciója a fő célt. A koncepció, a stratégia, valamint az operatív program által megfogalmazott célkitűzések, beavatkozások megvalósításának módja jelenleg még kialakítás alatt áll, döntés erről csak később, várhatóan 2021. év végén – 2022. tavaszán várható.

A teljes cikk a pontos célkitűzésekről, változásokról a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?