32 °C Budapest
Group of laughing young kids standing in line starting running race in grass field at summer camp

Komoly korlátozások mellett nyitnak a táborhelyek: erre kell figyelni a magyar szülőknek

2021. május 19. 10:30

A tavalyi év tanulságai alapján egyértelmű hatalmas érdeklődésre számítanak a táborszervezők, amelyek többségében a tavalyi árakon rendezik meg a programokat. A Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője hangsúlyozza, csak oltással rendelkező felnőttek foglalkozhatnak a gyerekekkel, akik a szigorú biztonsági előírások miatt biztonságban lehetnek.

Tóth Béla szerint az idei évben a legfontosabb, hogy bizalmat és nyugalmat adhassanak a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt. A Táborfigyelő oldal vezetője szerint ezt szolgálják egyfelől a már a tavalyi évben szigorított egészségügyi és biztonságügyi szabályok és az is, hogy a táboroztatók többsége már be van oltva, a nyári szünet kezdetére pedig mindenki be lesz.

Az a fontos, hogy végre élményt tudjunk adni a gyereknek, és szabad nyaruk lehessen

-árulta el az Infostartnak

Tóth Béla arra is figyelmeztetett: amennyiben máshol keresgélnek a szülők, legyenek nagyon alaposak és körültekintőek, ugyanis csak a legálisan működő táboroktól várható el, hogy minden egészségügyi szabályt betartanak. Az ő portáljuk előszűri a táborokat.

Amit mindenképpen tudni kell, hogy legálisan működik-e a tábor, aminek alapfeltétele, hogy azt egy vállalkozás, egy alapítvány vagy egy egyesület szervezze. Ezek esetében árulkodó lehet, hogy az előlegről kapunk-e számlát, de akár az is, ha a szülő rákérdez, fertőtlenítik-e a tábort a turnus megkezdése előtt,hiszen ez kötelező.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az eddigi jelentkezések alapján az idei évben a sport- és az angol-, illetve a kalandtáborok a legnépszerűbbek, továbbá sokan foglalnak kézműves- vagy lovastáborokat. Ugyanakkor különlegesebb, extrémebb táborokat is nagy számban keresnek, úgy mint jobb agyféltekés rajztábor, androidos alkalmazásfejlesztő tábor, de akad dzsungelkörülmények között megrendezett katonai tábor is – sorolta a szakember.

Az árak tekintetében az a jó hír a szülők számára, hogy a táboroztatók döntő többsége (70 százaléka) nem tervez drágítást

Amire fel kell készülni, hogy a tavaly bevezetett szigorúbb egészségügyi és biztonsági szabályok értelmében idén is kizárólag egészséges gyerekek és felnőttek vehetnek részt a táborokban. A Covid miatt szigorított szabályok értelmében pedig azokban a táborokban, ahol a gyerekek száma meghaladja a 300 főt, tábororvosnak is lennie kell!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 18. 09:25