Ezért ülsz folyton a dugóban: itt van a legnagyobb szükség útfejlesztésre itthon

Ezért ülsz folyton a dugóban: itt van a legnagyobb szükség útfejlesztésre itthon

2020. május 28. 11:05

Budapest és környéke bővelkedik autópályákban, ezer négyzetkilométerre vetítve a régióban mi vagyunk az éllovasok. Ugynakkor, ha az egész országhoz viszonítva a vidék komoly lemaradásban van úthálózat tekintetében.

Idén a tavaszi, nyári időszak utazás szempontjából kicsit sem fog hasonlítani az előző évekre: a Covid-19 járvány, mindannyiunk életét fenekestül felforgatta, a turizmuzmusről és a hozzá szorosan kapcsolódó vendéglátásról már nem is beszélve! A világjárvány miatti óvintézkedések miatt azonban ahogy arról már a Pénzcenrum is folyamatosan beszámolt, egyre több ország nyitja meg a határait,

Aki tehát szeret utazni, és nem fél a járványtól, az egészen biztosan ezen a nyáron is útra kel majd, legfeljebb távoli úti célok helyett, otthonához közelebbi helyszíneket fog felkeresni, jellemzően közúton, személygépkocsival - ezzel is csökkentve a társas érintkezések számát. 

Az egyes régiók autópályáinak hossza jól mutatja a terület infrastrukturális fejlettségét: a legnagyobb sűrűségben általában a fővárosok és közlekedési szempontból fontos nagyvárosok környékére építették őket, ipari központok és tengeri kikötők közelében. Sőt elmondható, a legtöbb európai nagyvárost autóutak sűrű szövete veszi körbe, másképp nem is tudnának megfelelni a közúti szállítás igényeinek.

Az Eurostat adatai alapján Budapest (környéke) előkelő helyet foglal el annak tekintetében, hogy 1000 négyzetkilóméterre hány kilóméter autópálya jut. És Európában is csupán Bréma környékén, Dél-Hollandia, és Utrecht régiójában sűrűbb a hálózat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Érdekes adat ugyanakkor, hogy ha egész Magyarországra vetítve nézzük ezt az adatot, akkor 1000 négyzetkilométerre vetítve mindössze 18 kilométernyi autópálya jut - tehát a vidék komoly elmaradásban van a fővároshoz viszonyítva. 

Észak és Dél-Alföldön mindössze 12, Észak-Magyarországon 13, a Dunántúlon 21kilométernyi autópálya van 1000 négyzetkilométeren.

Forrás: Eurostat

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?