Ezek a következő évtized legfontosabb fejlesztései a Balatonnál

Ezek a következő évtized legfontosabb fejlesztései a Balatonnál

2020. április 17. 08:14

Társadalmi egyeztetésre bocsátották a Balaton Kiemelt Térség Hosszútávú Fejlesztési Koncepcióját, amely a 2030-as évig határozza meg többek között a magyar tenger jövőképét, fejlesztési elveit és átfogó céljait - írja a HelloVidék.

Számos fejlesztés várható a következő években a magyar tengernél. Ezek részleteit és kereteit a Balaton Kiemelt Térség Hosszútávú Fejlesztési Koncepció rögzíti, amelynek módosított és aktualizált változatát február végén fogadta el és bocsátotta társadalmi egyeztetésre a Balaton Fejlesztési Tanács. Elkészítésénél elsődlegesen a Balaton térségének sajátos természet-földrajzi, illetve gazdasági helyzetéből következő célok, illetve kapcsolódó eszközök integrálását vették figyelembe a szakemberek, amelyben a Balaton térségben található megyék fejlesztési koncepciói is iránymutatást adtak.

Fő cél a Balaton térségének dinamizálása, fenntartható gazdasági fellendítése, a régió ökológiai rendszerének megőrzésével együtt, hogy a térségben élők és dolgozók számára egész évben biztosítható legyen egy kiemelkedő minőségű élet és munkakörnyezet. Ehhez kapcsolódó átfogó cél a megbízható jövedelem-szerzés és javuló életminőség biztosítása a helyi lakosok számára; a vonzó működési környezet megteremtése elsősorban szolgáltatásokat kínáló és innovatív, magas hozzáadott értéket előállító és döntően magasan képzett munkatársakat foglalkoztató vállalkozásoknak; a Balaton térségébe látogató turisták tartózkodási idejének növelése; valamint a változó igényekhez rugalmasan igazodó intézmények és szervezetek kialakítása

- mutatott rá a Balaton Fejlesztési Tanács.

A koncepció részleteit a HelloVidék cikkében találod.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?