13 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.08.09)

2019. augusztus 9. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2019.08.09).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2019.08.09).

36 órás előrejelzés

Pénteken már sok napsütésre számíthatunk, csak időnként takarhatják felhők a napot, de a reggeli órákban a déli tájakon néhol egy-egy zápor, esetleg zivatar még előfordulhat. Északon, északkeleten időnként megélénkülhet a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 14-20, délután 28-34 fokot mérhetünk.

Szombaton országszerte túlnyomóan napos időre van kilátás, legfeljebb vékony fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen. Csapadék estig nem várható. A Dunántúlon élénk lökések kísérhetik a délies szelet. Kora reggel 13-22, napközben 31-36 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken hajnalban, kora reggel délen még előfordulhatnak záporok, esetleg zivatarok, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak az útnak indulók. Napközben már országszerte napos, száraz időre van kilátás, így leginkább a napszemüvegekre lehet szükség vezetés közben. Északon, északkeleten többfelé élénk lehet a nyugati-északnyugati szél, mely kis mértékben csökkentheti a járművek menestabilitását. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken nem várható fronthatás, ám a melegedésre érzékenyek fáradtságot, kialvatlanságot, koncentrálási problémát tapsztalhatnak. A kissé szeles északi, északkeleti tájakon egyeseknél nyugtalanság is előfordulhat. Ugyanakkor sok lesz a napsütés, ami kedvező hatással lesz hangulatinkra, közérzetünkre. Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között országszerte elérheti az erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! A meleg időben kiemelten fontos a folyamatos folyadék utánpótlás.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem