13 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.11)

2019. május 11. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2019.05.11).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2019.05.11).

36 órás előrejelzés

Szombat hajnalban délnyugaton és északkeleten képződhet kisebb területen pára, köd. A túlnyomóan derült reggelt követően délutánra sokfelé megnövekszik a fátyol- és gomolyfelhőzet. Egy-egy futó zápor, zivatar északkeleten fordulhat elő, de késő délutántól nyugaton is kialakulhat zápor, zivatar. A Dunántúlon élénk, néhol erős lesz a délies szél. Hajnalban 4-10, délután 20-24 fokot mérhetünk.

Vasárnap a Dunántúlon többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar. Itt lesz hűvösebb az idő, 14-20 fok valószínű. Keletebbre többnyire napos, meleg idő várható 21-25 fokos maximumokkal. Sokfelé élénk, a Dunántúlon erős, néhol viharos lökések kísérhetik az északkeleti szelet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton délnyugaton és helyenként északkeleten találkozhatunk párás, ködös területekkel, ahol rossz látási viszonyokra kell készülni. Északkeleten egy-egy futó zápor teheti vizessé az útburkolatot. Késő délután pedig nyugaton is lehet zápor, zivatar. Ezek környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság is. A déli-délnyugati szelet a Dunántúlon élénk, néhol erős lökések kísérhetik, zivatarok környezetében pedig szintén feltámadhat a szél, mely jelentősen csökkentheti a menetstabilitást. Vezetés közben viseljünk napszemüveget. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton sem érkezik front térségünkbe, de melegre érzékenyeknél migrén, fáradékonyság, vérnyomás-ingadozás alakulhat ki. Hajnalban a párásabb, ködösebb területeken felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Az élénk szél a Dunántúlon okozhat fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalanságot. Helyenként fülledt lesz a levegő, ingadozó komfortérzet, egyeseknél enyhébb rosszullét is előfordulhat. Az UV-sugárzás a naposabb órákban helyenként eléri az erős fokozatot, érdemes erre figyelni! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem