21 °C Budapest

Idén féláron nyaralnak az élelmes magyarok: mutatjuk, hogy csinálják

2019. január 11. 05:34

Habár még csak január van, az utazási irodák kínálatában már elérhetőek a legfrissebb ajánlatok. Aki jutányos áron szeretne utazni, annak már csak pár hete van meghozni a döntést és kiválasztani az idei úti célt. Összegyűjtöttük a nyár legjobb ajánlatait: ennél olcsóbb utakat úgysem találsz!

Már most érdemes átgondolni, mikor és hová utazzon a család idén nyáron. Minél előbb foglalja le ugyanis valaki az utat, annál nagyobb kedvezmény és annál nagyobb választék áll rendelkezésre. Vagyis a legjobb árak és legjobb ár-érték arányú ajánlatokért valóban érdemes mielőbb lépni.

Utazik a magyar

2017-ben a lakosság 20 millió alkalommal utazott külföldre, főként az osztrák és a szlovák határszakaszokon, illetve a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren keresztül. Az utazások egyharmada szabadidős vagy üzleti célú, további harmaduk vásárlási, kevesebb mint 30 százalékuk munkavégzési, tanulási, illetve egyéb motivációjú volt - olvasható a Portfolio elemzésében.

A többnapos utazások úti célja - a szomszédos országok mellett - elsősorban Németország, Csehország, Olaszország és Görögország volt. Az utazások több mint nyolctizede az Európai Unió valamely országába irányult, közel minden harmadik utazás Németországba vagy Ausztriába. Az első számú Európán kívüli desztináció az Egyesült Államok volt, amely a célországok rangsorában a 18. helyet foglalta el 2017-ben.

A magyarok többsége a főszezonban, vagyis június eleje /közepe és augusztus vége között utazik egy tavalyi felmérés szerint, hiszen a legnépszerűbb és könnyen elérhető környező országokban akkor van nyár, amikor itthon is. Ha nem egyéni szervezésű utazásban gondolkozunk, akkor érdemes szétnézni valamely utazási iroda ajánlatai között.

Változatos kedvezmények januárban

Az előfoglalási időszakot a legtöbb utazásszervező három szakaszra bontja, melyekben közös, hogy a szezon közeledtével csökkennek a kedvezmények. Ezek mértéke azonban szervezőirodánként eltér, alakulásukat pedig jelentősen befolyásolja, hogy aktuálisan melyik desztinációkat, melyik időpontokat preferálják azok a leendő utasok, akik még az elérhető legnagyobb választékból szeretnének válogatni.

Azon túl, hogy nagyon sok és változatos kedvezmény közül válogathat az, aki ilyenkor foglalja le nyaralását, az az előnye is megvan a korai tervezésnek, hogy mivel ilyenkor még sok a szabad hely, mindenki megtalálhatja az igényeinek teljes mértékben megfelelő utazási csomagot, így nem kell olyan engedményeket tennie, amik a Last Minute időszakban, illetve a népszerűbb úticélok esetében az egész szezonban gyakran elengedhetetlenek - mondta el a Pénzcentrumnak Nagy Viktória, az Invia marketing managere.

Az idei évi a legtöbb szervezőiroda három periódusából az első 2018 végére esett, a második épp tart, és előreláthatóan a hónap végén zárul majd le, az utolsó szakasz pedig ezt követően, február elejétől március végéig (vagy a kedvezményes ajánlatok erejéig) tart. A január 31-ig tartó időszakban érhető el általában a legtöbb és legnagyobb kedvezmény, ennek mértéke repülős utak esetében jellemzően 40 százalék körül alakul, de akár konkrét árengedményt és azon felüli százalékos kedvezményt tartalmazó ajánlatot is találhatunk a legnépszerűbb nyári üdülőhelyek kínálatában (Törökország, Görögország, Bulgária). Mivel ezekben a desztinációkban a legjobb helyek nagyon hamar elfogynak, és az igazán jó szállodák viszonylag korán kiteszik a megtelt táblát, nem csak a kedvezmények, hanem az ilyenkor még elérhető, széles kínálat miatt is érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Amennyiben buszos kirándulást választunk a környező országok valamelyikébe (pl. Horvátország, Olaszország, Szlovénia), nem csak a szálloda, hanem az utazás árából is komoly kedvezményeket kaphatunk: például Bibione-ba fejenként 39 941 forintért utazhatunk el 2019. június 7. és 16. között, persze apartmanba. De ebben az időszakban azok is változatos kedvezményekből válogathatnak, akik az egyéni utazást preferálják: a horvátországi Hvar városába május 23. és 26. között fejenként 10 699 forintért nyaralhatunk.

Repülőjegy + szállás 70 ezerért?

Elmondható, hogy a tavalyi év legkedveltebb, nyári úticéljaira (Törökország, Görögország, Egyiptom, Ciprus, Tunézia, Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Kanári- szigetek, Bulgária) az idei évben is remek ajánlatokkal készülnek az utazási irodák:

  • Egy 8 napos törökországi, tengerparti nyaralást, egy 5 csillagos, 9,8-as értékelést kapott szállodában, repülőjeggyel és Ultra All Inclusive ellátással például már fejenként 270 ezer forintért foglalhatunk le most június elejére, ugyanez Tunéziában, 4 csillagos szállodában All Inclusive ellátással 120 ezer forint/fő körüli összegért érhető el.
  • Egy apartmant egy hétre, önellátással, repülőjeggyel Görögországban most 70-90 ezer, Olaszországban 110 ezer  forint körüli összegtől foglalhatunk le.

Sokan már ősz óta tervezik a nyaralásukat

Az előfoglalási időszak nálunk novemberben szokott kezdődni és általában március végéig tart, több lépcsőben, különböző mértékű kedvezményekkel - tudtuk meg Kelemenné dr. Koltai Katalintól, a Télen-Nyáron utazási iroda szakemberétől.

A kedvezmény mértéke elérheti ebben az időszakban akár a 40-50 százalékot is, emellett pedig különböző ingyenes szolgáltatásokat is felajánlanak a korán foglaló utasoknak az utazási irodák. Ilyen lehet az ajándék repülőtéri parkolás, biztosítás, esetleg egy-egy fakultatív kirándulás.

Az elmúlt években egyre több utazás foglalható már le úgynevezett mini előleggel. Ez azt jelenti, hogy az utasok a 40 százalékos előleget két részletben fizethetik ki. Az utazás lefoglalásához elegendő mindösszesen 15-20 ezer forint (személyenként) és február vagy március végig ráérnek kiegyenlíteni a fennmaradó részt, a teljes költség pedig a jól bevett gyakorlat szerint indulást megelőző 30-35. napon kell, hogy beérkezzen az utazási irodák számlájára.

Utazási irodánk tapasztalata alapján az idei év nagy slágere ismét Egyiptom, ahova nagyon nagy számba érkeztek foglalásaink, emellett természetesen az eddigi évekhez hasonlóan Horvátország, Görögország, Bulgária, Olaszország, Spanyolország és Törökország a listavezető.

Az árakról

Egy négy fős, 2 gyermekes család önellátó apartmanban valamelyik görög szigetre, repülővel, szezon elején el tud utazni már 260 - 290 ezer forint körül, ha pedig egyénileg, azaz autóval mennének találunk apartmant szintén önellátással Olaszországban vagy Görögországban már 35-50 ezer forinttól. Egyiptomba All Inclusive ellátással szintén egy pár számára találunk ajánlatot 220-230 ezer forint között..

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm