2 °C Budapest

Itt a tél: a 45. héten lesz, ahol már havazni is fog

MTI
2016. november 6. 19:02

Hétfőn több helyen kiadós esőre kell készülni, és a következő napokban is folytatódik a csapadékos idő, néhol havas eső, hó is lehet. A leghidegebb órákban mínuszokra is készülni kell, és néhol nappal is 5 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn az Erdély felé haladó, összefüggő csapadékrendszer mögött északnyugat felől szakadozik a felhőzet. Reggelig viszont területi átlagban is jelentős, többfelé 20 millimétert meghaladó csapadékra van kilátás. Emellett többfelé erős, néhol viharos lesz a szél is. Napközben a Dunántúl nyugati felében tartósan felhős idő várható, másutt a változóan felhős ég mellett általában több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3-8 fok között, a Nyírségben 10 fok körül alakul. A nappali maximumok 7-12 fok között alakulnak, de a Nyírség egyes részein nappal egy-két fokot hűl a levegő.

Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult időre lehet számítani, csak rövid napos időszakok lehetnek kis körzetekben. Többfelé várható eső, zápor, a Dunántúl magasabban fekvő részein (körülbelül 300 méter felett) havas eső, hó is valószínű. A minimumhőmérséklet északon mínusz 2 és plusz 3, délen plusz 3-6 fok között valószínű. A maximumok a Nyugat-Dunántúlon 5-6, a Tiszántúlon 9-10 fok körül alakulnak.

Szerdán délelőtt a Tiszántúlon is megszűnik a tartós csapadék, és ezt követően napos idő várható elvétve futó záporral. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb. Napközben 5-9 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, de néhol előfordulhat gyenge eső. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet 3-8 fok között alakul.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Pénteken a reggeli ködfoltok délelőtt feloszlanak, s délutántól elszórtan kialakulhat eső, zápor, az Északi-középhegység térségében havas eső, hó is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 2-8 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap erősen felhős lesz az ég. Szombaton szórványosan, vasárnap már többfelé várható eső, zápor, s helyenként a szél is megerősödhet. A minimumhőmérséklet szombaton mínusz 2 és plusz 3, vasárnap mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 5-10, vasárnap 5-11 fok körül alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm