15 °C Budapest

Jövő héten is hőségre kell felkészülni

MTI
2015. július 19. 20:32

A jövő hét elején és a hét végén is többfelé lehetnek heves zivatarok, mindeközben azonban kitart a kánikula többfelé 40 Celsius-fok közeli maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn a sok napsütés mellett északkeleten és a nyugati megyékben lehetnek elszórtan záporok, északkeleten akár zivatar is. Olykor megerősödhet, zivatarban átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 19 és 24, a legmagasabb hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű.
Az országos tiszti főorvos péntektől hétfő délután 4 óráig rendelt el hőségriadót.

A meteorológiai szolgálat a veszélyjelzésében azt írta: hétfőn az ország északkeleti és északnyugati részén 25 és 27 fok között, míg másutt 27 és 29 fok között alakul a napi középhőmérséklet. Emiatt a fővárosra és tíz megyére a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést, az ország többi területére másodfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a meteorológiai szolgálat.

Kedden a Dunántúlon gomolyfelhőzet zavarja a napsütést, másutt túlnyomóan derült időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 14 és 21 fok között valószínű. Napközben 30-35 fokig melegszik a levegő.

Szerdán száraz idő várható. A leghidegebb órákban 16-22 fok lehet. A nappali maximumok 34 és 37 fok között alakulnak.

Csütörtökön kezdetben derült lesz az idő, majd délután az Alföld kivételével erőteljes gomolyfelhő-képződés várható és elszórtan zápor, zivatar is valószínű. Napközben néhol megélénkül, megerősödik a szél, zivatar környezetében akár viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb hőmérséklet 34 és 39 fok között alakul.

Pénteken többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható. Főként délután valószínű elszórtan zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 33 és 37 fok között, északnyugaton 30 fok körül alakulnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szombaton a napsütés mellett több helyen várható zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 18-23 fok lehet. Napközben többnyire 32 és 36 fok között, északnyugaton 30 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is több helyen várható zápor, zivatar. A szél egyre nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul. Nappal északnyugaton 28, délkeleten 33 fok körüli maximumokra lehet számítani.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem