Erre sokan nem figyelnek, amikor fesztiváljegyet vesznek, pedig...

Pénzcentrum
2015. június 4. 11:33

Lehetetlennek tűnik hivatalos áron jegyet venni a legnagyobb hazai fesztiválokra: hiába a meghirdettet árak, gyakorlatilag mindenhol kezelési költséget, adminisztrációs díjat számítanak fel. Ez néhány száz forinttól indul, de akár 4000 forintot is ráfizethetünk a "hivatalos" jegyárra.

A nyár beköszöntével elindult a fesztiválszezon is Magyarországon: minden évben százezrek látogatnak el a nagy - zenei - rendezvényre. A fesztiváloknál az elmúlt években gyakorlatilag folyamatos jegyáremelkedés látható. Ma már azon sem kell meglepődnünk, hogy van olyan bérlet, amely 80 000 forintba kerül.

Érdekes azonban, hogy a legnagyobb magyar fesztiváloknál gyakorlatilag sehol sem tudunk a meghirdetett áron jegyet venni: minden egyes napijegynél, bérletnél adminisztrációs díjat (kezelési költséget) számítanak fel. Például a Szigetnél, a Soproni VOLT-nál vagy a Zamárdiban megrendezésre kerülő MasterCard Balaton Sound-nál is. A fesztiválok hivatalos honlapján keresztül tudunk a legegyszerűbben jegyet vásárolni, bankkártyás fizetéssel: azonban hiába nyomtatjuk ki mi a jegyet, akkor is van adminisztrációs díj.


Sokba kerülnek a saját jegyárusító helyek

Budapest belvárosában több hivatalos jegyterjesztő pontot is találhatunk, ám ott is számítanak fel ilyen költséget, ráadásul hiába vesz valaki egyszerre több jegyet, a díjat egyesével, minden belépőre felszámítják. A Sziget sajtóirodája a Pénzcentrumot arról tájékoztatta, hogy az általuk üzemeltetett (jegyárusító) helyek fenntartási költségét jelenti ez az adminisztrációs díj. Azt is hozzátették, hogy más jegyterjesztő helyeken, ennél is magasabb díjakat számolnak fel.

Arról azonban nem tudnak, hogy lenne olyan értékesítési pont, ahol egyáltalán nincs plusz költség.

Az egyik legnagyobb jegyirodától a Ticket Express-től megtudtuk, náluk személyes vásárláskor 400 forint a kezelési költség az első 6 jegyig. Az online vásárlásnál pedig az átvételi módtól és az összeghatártól változik ennek a díja:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • Otthoni nyomtatás esetén 0-7999 Ft között 0 Ft, 8000 Ft-tól 1500 Ft a kezelési költség
  • Személyes átvétel esetén 0-20000 Ft-ig 900 Ft, 20001-40000 Ft között 1800 Ft, 40000 Ft felett: 2700 Ft a kezelési költség
  • Kiszállítás esetén 0-50000 Ft értékű rendelés esetén 3000 Ft, 50000 Ft felett 4200 Ft a kezelési költség

Nagyobb mennyiségű jegy vásárlása esetén, érdemes jeleznünk az Ticket Express ügyfélszolgálata felé, hiszen akkor lehetőségünk van a kezelési költség egyszeri megfizetésére is.

Keressük azokat a jegyárusító helyeket, ahol a ténylegesen meghirdetett áron lehet jegyet vásárolni. Várjuk olvasóink tippjeit a penzcentrum@penzcentrum.hu email címen.

Más nagyobb fesztiváloknál, például az idén Velencén megrendezésre kerülő EFOTT-nál és a Tokajban rendezett Borsodi Kingdom of Hegyalja fesztiválnál  a rendezvények hivatalos honlapján nem találtunk ilyen extra költséget - igaz nekik nincsenek is saját jegyárusító helyeik.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?