11 °C Budapest
Hitelből a Szigetre: részletre is vehetsz belépőt

Hitelből a Szigetre: részletre is vehetsz belépőt

Pénzcentrum
2014. augusztus 5. 15:10

Hétfőn kezdődik Magyarország egyik legmeghatározóbb fesztiválja, a Sziget: az idei évtől akár kamatmentes hitelre is megvehetjük a jegyüket - mutatjuk, hogyan.

Jövő héten kezdődik Magyarország egyik legnagyobb nyári rendezvénye, a Sziget fesztivál. Sokan vásárolnak jegyet elővételben, de azoknak sem kell csüggedni, akik nem tudják a teljes jegyárat kifizetni egyben, ugyanis idén először hitelből is megvehetjük a belépőnket.

Hogyan vehetjük meg a jegyünket részletre?

Az idei évben először kötött olyan megállapodást az Auchan és a Sziget, melynek keretében a fesztiválra az áruházak vevőszolgálatain is lehet jegyet váltani, ráadásul az Auchan-kártyának köszönhetően akár részletre is megvásárolhatóak a jegyek.

A jegyvásárláshoz tehát ki kell váltanunk a hitelkártyát, amit egyébként folyamatosan használhatunk, egyéb hitelkártyákhoz hasonlóan - tájékoztatta a Pénzcentrumot az Auchan. Ezzel a megoldással tehát akár "ingyenhitellel" is megvehetjük a belépőnket, csak arra kell figyelni, hogy mindig fel legyen töltve a kártyánk a megadott dátumig. Lényeges, hogy

a jegy ára igazodik a kártyán felhasználható hitelkerethez,

ennek 5-10 százaléka lehet a törlesztőrészlet mértéke, de előtörlesztésre mindig van lehetőség.

A gyakorlatban ez úgy működik, hogy minden hónapban a hitelkártya keretét terhelik a törlesztőrészlettel. Ezt a negatív egyenleget határidőre feltöltve lehet gyakorlatilag ingyenes a felvett kölcsön.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem ma kezdődött

Évtizedes múltra tekint vissza, hogy az Auchan óbudai áruháza és a Sziget között - a fesztivál hetében - a látogatók ingáznak. Már az óbudai lakosok is megszokták, hogy egy hétig a fesztiválozóké lesz az áruház és környéke is. Az elmúlt években az áruház termékkínálatát és készletét, a takarításokat és a biztonsági intézkedéseket is az egy hétre megváltozott vásárlókörhöz igazította. Az áruház felkészülten várja mindig a fesztiválozókat (sátrakkal, hálózsákokkal).

Az áruházlánc emellett a lakosság tájékoztatásában is szerepet vállalt: az óbudai áruházban - heteken keresztül a Szigetet megelőzően - fontos és hasznos információkat juttat el a Sziget Szervezőiroda a lakosság számára, naponta több ezer érintett lakost elérve.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?