13 °C Budapest

Milliárdos beruházás Borsodban: ősszel kezdődik az építkezés

Pénzcentrum
2013. május 30. 09:34

Ősszel kezdődik a Miskolc mellé tervezett Hell Ring versenypálya, és szórakoztató központ építése, és a tervek szerint már 2015 tavaszán a közönség előtt megnyílik a komplexum - írja a Napi Gazdaság.

Közel hatmilliárd forintos beruházással hozná létre a Hell Energy a Miskolc mellé tervezett autó- és motorsport valamint szórakoztató- és versenykomplexumát. A 3,5 km hosszú, 12-16 méter széles, a Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) és a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) legszigorúbb előírásainak is megfelelő aszfaltos versenypályát a tervek szerint már a beruházás első, idén ősszel kezdődő ütemében teljes hosszban kialakítják.

A beruházók reményei szerint a jövőben akár MotoGP vagy WTCC világbajnoki futamok helyszíne is lehet a Hell Ring. A pálya mellett a kapcsolódó versenyépületeket, boxokat, szervizt és alkatrészüzletet, továbbá egy 3 ezer négyzetméteres fedett, illetve egy 600 méter hosszú szabadtéri gokartpályát is építenek majd.

A beruházás részeként épül egy négycsillagos hotel, amely egyebek között akár 400 fős konferenciák, vállalati tréningek és egyéb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. A tervek szerint a családokat a versenypálya és a hotel szolgáltatásai mellett Közép-Európa legnagyobb, mintegy 5 ezer hektáros szabad téri játszótere is várja.

A Hell Ring megnyitása után közvetlenül mintegy 50 főnek biztosít munkahelyet, de a nagy rendezvények idején ez akár a 150-200 főt is elérheti. A beruházás hosszabb távon közvetve több száz új munkahelyet teremthet.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM