8 °C Budapest

Milliárdos beruházás Borsodban: ősszel kezdődik az építkezés

Pénzcentrum
2013. május 30. 09:34

Ősszel kezdődik a Miskolc mellé tervezett Hell Ring versenypálya, és szórakoztató központ építése, és a tervek szerint már 2015 tavaszán a közönség előtt megnyílik a komplexum - írja a Napi Gazdaság.

Közel hatmilliárd forintos beruházással hozná létre a Hell Energy a Miskolc mellé tervezett autó- és motorsport valamint szórakoztató- és versenykomplexumát. A 3,5 km hosszú, 12-16 méter széles, a Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) és a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) legszigorúbb előírásainak is megfelelő aszfaltos versenypályát a tervek szerint már a beruházás első, idén ősszel kezdődő ütemében teljes hosszban kialakítják.

A beruházók reményei szerint a jövőben akár MotoGP vagy WTCC világbajnoki futamok helyszíne is lehet a Hell Ring. A pálya mellett a kapcsolódó versenyépületeket, boxokat, szervizt és alkatrészüzletet, továbbá egy 3 ezer négyzetméteres fedett, illetve egy 600 méter hosszú szabadtéri gokartpályát is építenek majd.

A beruházás részeként épül egy négycsillagos hotel, amely egyebek között akár 400 fős konferenciák, vállalati tréningek és egyéb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. A tervek szerint a családokat a versenypálya és a hotel szolgáltatásai mellett Közép-Európa legnagyobb, mintegy 5 ezer hektáros szabad téri játszótere is várja.

A Hell Ring megnyitása után közvetlenül mintegy 50 főnek biztosít munkahelyet, de a nagy rendezvények idején ez akár a 150-200 főt is elérheti. A beruházás hosszabb távon közvetve több száz új munkahelyet teremthet.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm