16 °C Budapest

Milliárdos beruházás Borsodban: ősszel kezdődik az építkezés

Pénzcentrum
2013. május 30. 09:34

Ősszel kezdődik a Miskolc mellé tervezett Hell Ring versenypálya, és szórakoztató központ építése, és a tervek szerint már 2015 tavaszán a közönség előtt megnyílik a komplexum - írja a Napi Gazdaság.

Közel hatmilliárd forintos beruházással hozná létre a Hell Energy a Miskolc mellé tervezett autó- és motorsport valamint szórakoztató- és versenykomplexumát. A 3,5 km hosszú, 12-16 méter széles, a Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) és a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) legszigorúbb előírásainak is megfelelő aszfaltos versenypályát a tervek szerint már a beruházás első, idén ősszel kezdődő ütemében teljes hosszban kialakítják.

A beruházók reményei szerint a jövőben akár MotoGP vagy WTCC világbajnoki futamok helyszíne is lehet a Hell Ring. A pálya mellett a kapcsolódó versenyépületeket, boxokat, szervizt és alkatrészüzletet, továbbá egy 3 ezer négyzetméteres fedett, illetve egy 600 méter hosszú szabadtéri gokartpályát is építenek majd.

A beruházás részeként épül egy négycsillagos hotel, amely egyebek között akár 400 fős konferenciák, vállalati tréningek és egyéb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. A tervek szerint a családokat a versenypálya és a hotel szolgáltatásai mellett Közép-Európa legnagyobb, mintegy 5 ezer hektáros szabad téri játszótere is várja.

A Hell Ring megnyitása után közvetlenül mintegy 50 főnek biztosít munkahelyet, de a nagy rendezvények idején ez akár a 150-200 főt is elérheti. A beruházás hosszabb távon közvetve több száz új munkahelyet teremthet.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06