17 °C Budapest

Balesetveszély a fővárosban: ennyi kátyút regisztráltak

Pénzcentrum
2013. február 1. 18:33

A csapadékos idő miatt egyre több a kátyú az ország útjain, de Budapesten jobb a helyzet.

A fővárosi tulajdonú, valamint a tömegközlekedés által használt utakon 580 balesetveszélyes, nagyobb kátyút fedeztek fel, és ezek javítását azonnal elkezdte a Budapesti Közlekedési Központ Közút Zrt. - mondta az InfoRádiónak a cég vezérigazgatója.

Almássy Kornél kiemelte: új technológiát is bevetnek. A hengerelt melegaszfalt alkalmazása 5 és 0 Celsius-fok között még megoldható, ha hidegebb az idő, akkor öntött aszfalttal vagy hidegaszfalttal javítják a hibákat, de tartós lehet az infrakátyúzás is.

Tavalyhoz képest több a kátyú, de hosszabb távra visszatekintve jobb az úthelyzet. A vezérigazgató szerint ezt igazolja, hogy míg 2010-ben még 130 millió forintot fizettek ki kátyúkár-rendezésre, addig 2011-ben már csak 45 milliót, tavaly pedig 13 milliót.

Országos helyzet

A legtöbb úthiba az elöregedett mellékúthálózaton található - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szóvivője. Pécsi Norbert szerint a tavalyi enyhe tél miatt kevesebb úthiba alakult ki az állami közút-hálózaton, de az elmúlt hetek rendkívül csapadékos és ingadozó időjárása miatt megnőtt ezek száma.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Tartósan nulla fok felett és száraz időjárás esetén folyamatosan végeznek kátyúzási munkákat, de télen csak hidegkátyúzást tudnak alkalmazni, ami kevésbé hatékony. Emiatt tavasszal tartósabb anyaggal is végeznek munkálatokat az utakon - fejtette ki.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?