Bliccelők ellen harcol a MÁV-Start: több kalauz lesz a vonatokon

MTI
2013. január 26. 11:08

Folytatja a MÁV-Start a fokozott ellenőrzéseket, több lesz a kalauz február végéig a vonatokon, az intézkedéstől körülbelül 80 millió forintos bevételnövekedést várnak - tájékoztatta a vasúttársaság hétfőn az MTI-t.

A decemberi megerősített ellenőrzéseket követően ismét növeli a MÁV-Start a vonatain szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók számát januárban és februárban, hogy a menetjegyek, bérletek ellenőrzése még a legforgalmasabb napszakokban is teljes körű legyen. Az erősítésekre elsősorban a csúcsidőszakokban, illetve a nagyobb utasforgalmú vonatokon, vasútvonalakon kell számítani - közölte a MÁV-Start.

A vasúttársaság célja az intézkedéssel és annak előzetes nyilvánosságra hozatalával az, hogy ilyen módon is visszaszorítsa az érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazásokat, a kedvezmények jogosulatlan igénybevételét.

A közlemény szerint a MÁV-START bliccelésből keletkező vesztesége éves szinten több milliárd forint. Évente több százezer esetben kell a jegyvizsgálóknak intézkedni a vonatokon a visszaélések miatt. Az ilyen esetekben pótdíjat fizettetnek az utasokkal. Együttműködés hiányában az utast ki kell zárni az utazásból, akár rendőri közreműködéssel is - hívta fel a figyelmet a társaság.

Az eddigi fokozott ellenőrzések tapasztalatai alapján a megerősített jegyvizsgálói jelenlét ideje alatt jelentősen nő a jegy- és bérletváltási hajlandóság, ezzel párhuzamosan csökken a kiszabott pótdíjak mértéke és az utazásból kizárt személyek száma.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bliccelés hatékony visszaszorítása érdekében a MÁV-Start növelte és tovább növeli a jegyvizsgálók létszámát, illetve újabb jegyértékesítő automatákat telepít, a nagyobb utasforgalmú időszakokban megerősített pénztári szolgálattal, valamint az internetes jegyváltás lehetőségeinek folyamatos bővítésével könnyíti a jegy- és bérletvásárlását - közölte a vállalat.

A vasúttársaság a budapesti fejpályaudvarokon a peronkapus rendszer átmeneti működtetését, egy-egy napra történő visszaállítását is tervezi.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?