19 °C Budapest

Kátyúk lassítják a közlekedést a magyar autópályákon

Pénzcentrum
2013. január 23. 16:11

Kitartóan harcol a téli kátyúk ellen az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK). A társaság szerdai közleménye szerint több autópálya-szakaszon is lassítani kell a forgalmat az úthibák miatt.

A balesetveszély elhárítása és az utazók biztonsága védelmében az M3-as és az M30-as autópálya több szakaszán sebességkorlátozást vezettek be. Hasonló okok miatt forgalomkorlátozásokra az ország középső részén az M0-ás és M2-es autóúton, valamint a nyugati országrészben az M1-esen és az M7-esen szintén lehet számítani. Az úthibákra a változtatható jelzésképű táblák is figyelmeztetik az autósokat. Az érintett szakaszokon az elmúlt időszakban nem történt súlyos baleset.

Az M3-as Emőd és Polgár közötti szakaszán több helyszínen, valamint az M30-as emődi csomópontjánál 80 km/h a megengedett sebesség. A táblákat az éjszaka helyezték ki.

Az ÁAK alvállalkozóit arra kérte, hogy a javítások mielőbbi befejezése érdekében több emberrel és géppel végezzék a munkát. Hozzátették ugyanakkor, hogy a jelenlegi időjárási körülmények között gyors javulásra nem lehet számítani, mert a munkát hóesésben, esőben elvégezni nem lehet.

A kátyúk ideiglenes elhárítását a mérnökségek folyamatosan - szükség szerint éjjel is - végzik. Az ideiglenes javítást követően a burkolathibák végleges helyreállítása speciális szaktudást igénylő alvállalkozó bevonásával történik.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?