16 °C Budapest

Kátyúk lassítják a közlekedést a magyar autópályákon

Pénzcentrum
2013. január 23. 16:11

Kitartóan harcol a téli kátyúk ellen az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK). A társaság szerdai közleménye szerint több autópálya-szakaszon is lassítani kell a forgalmat az úthibák miatt.

A balesetveszély elhárítása és az utazók biztonsága védelmében az M3-as és az M30-as autópálya több szakaszán sebességkorlátozást vezettek be. Hasonló okok miatt forgalomkorlátozásokra az ország középső részén az M0-ás és M2-es autóúton, valamint a nyugati országrészben az M1-esen és az M7-esen szintén lehet számítani. Az úthibákra a változtatható jelzésképű táblák is figyelmeztetik az autósokat. Az érintett szakaszokon az elmúlt időszakban nem történt súlyos baleset.

Az M3-as Emőd és Polgár közötti szakaszán több helyszínen, valamint az M30-as emődi csomópontjánál 80 km/h a megengedett sebesség. A táblákat az éjszaka helyezték ki.

Az ÁAK alvállalkozóit arra kérte, hogy a javítások mielőbbi befejezése érdekében több emberrel és géppel végezzék a munkát. Hozzátették ugyanakkor, hogy a jelenlegi időjárási körülmények között gyors javulásra nem lehet számítani, mert a munkát hóesésben, esőben elvégezni nem lehet.

A kátyúk ideiglenes elhárítását a mérnökségek folyamatosan - szükség szerint éjjel is - végzik. Az ideiglenes javítást követően a burkolathibák végleges helyreállítása speciális szaktudást igénylő alvállalkozó bevonásával történik.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?