18 °C Budapest

1300 km autóút újulhat meg Magyarországon

2013. január 3. 09:34

Az Új Széchenyi-terv keretében 1315 kilométernyi mellékút felújítására van lehetőség az idei esztendő végéig, a programra európai uniós támogatásból 110 milliárd forint áll rendelkezésre - tudta meg a Magyar Hírlap.

Tavaly 360 kilométer hosszú gyenge minőségű mellékút újult meg az országban, a beruházások leginkább a hátrányos helyzetű régiókban valósultak meg.

Mint Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője a lapnak elmondta, a döntéshozók leginkább gazdasági szempontok szerint, valamint az úthálózat minősége alapján rangsorolják a fejlesztéseket.

A tervek kialakítása és a megvalósítás során az egyik legfontosabb szempont, hogy a kistelepülésekről könnyen elérhetővé tegyék a térségi központokban található óvodákat, iskolákat, orvosi rendelőket és a munkahelyeket.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18