34 °C Budapest

Elfogytak a szálláshelyek, zsúfolt lesz a Balaton a hétvégén

2012. augusztus 16. 16:22

A jelek szerint kihasználják a magyar családok a nyárzáró hétvégét: az időjárás várhatóan kedvez az augusztus végén nyaralóknak. A Balatonnál már alig lehet szabad szállást találni, a nagyobb szállodák speciális ajánlatokkal várják a vendégeket.

Szombattól hétfőig az ország nagy részén derült, napos, strandidőre van kilátás. Erősödik a nappali felmelegedés, egyre többfelé 30 fok felett alakul a csúcshőmérséklet, az éjszakák is kissé melegebbek lesznek. A Balaton vize 24-26 fokos, a Velencei tó 21, a Tisza-tó 23 fokos.

A strandolásra, kirándulásra kiválóan alkalmas időjáráson túl az augusztus 20-i hosszú hétvégének is köszönhető, hogy megtelnek a szálláshelyek a következő napokban. A Balatonnál például alig-alig lehet már kiadó apartmant, magánszállást találni, leginkább az északi parti településeken magas a foglaltság aránya. Egy háztulajdonos a Pénzcentrum.hu-nak elmondta, hogy még húsvét előtt lefoglalták szálláshelyét az ünnepi hétvégére, több településen a legjobb helyek már a nyár elején elfogytak. A legtöbben péntek délután indulnak útnak, és egészen hétfő délutánig maradnak.


Valóban nehéz már szállást találni, nincs könnyű dolga annak, aki most tervezi a hétvégét - erősítette meg a Pénzcentrum.hu-nak Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Az ügyvezető szerint azért nem teljesen esélytelen a helyzet, érdemes a legnagyobb szállodákban keresni, illetve néhány magán szálláshelyen is lehetnek még elvétve szabad szobák. Horváth Orsolya szerint a szezon a jövő héttel sem ér még véget, Hévízen legalábbis biztosan nem, ugyanis a fürdővárosban szeptemberrel kezdődik a kiemelt fontosságú kúraszezon.

A szállodákban sem egyszerűbb a helyzet: információink szerint a nagyobb hotelek szobái iránt is nagy az érdeklődés, több helyen ki lehetne tenni a "megtelt" táblát. Országszerte sok helyen speciális nyárbúcsúztató (3 éjszakás) ajánlattal készülnek, van, ahol a gyermekeket külön ünnepi foglalkozásokkal várják.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Több település ünnepi programmal készül, utcabálok, bor-és gasztronómiai fesztiválok színesítik a kínálatot.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm