7 °C Budapest

Mosószer ízű halat is lehet kapni a Balatonnál

Pénzcentrum
2012. augusztus 15. 11:06

A balatoni vendéglátóhelyeket bemutató cikksorozatunkra számos levél érkezett szerkesztőségünkbe. Kaptunk hideget, s meleget egyaránt - voltak, akik kiálltak a listákban szereplő éttermek, cukrászdák mellett, míg mások éppen negatív tapasztalataikról számoltak be. Mivel azonban az összesítésben szereplő vendéglátóhelyek szubjektív véleményt tükröztek, arra kértük olvasóinkat, hogy számoljanak be saját élményeikről.

Korábbi, "Ezek a legjobb balatoni halbüfék, éttermek 2012-ben - itt a lista!", illetve "Ezek a legjobb cukrászdák a Balatonnál - itt a lista!" c. cikkeinkben arra kértük olvasóinkat, osszák meg velünk éttermi tapasztalataikat, melyeket a magyar tenger partján, s vonzáskörzetében szereztek. Felhívásunkra rengetegen jelentkeztek - ki a listákon szereplő vendéglátóhelyeket becsmérelte, ki újabb címekkel egészítette ki a toplistát. Sőt, akadtak szép számmal, akik élménybeszámolót is fűztek az ajánlott vendéglátóhely mellé. Íme tehát olvasóink kedvenc helyei a Balatonnál. Mivel szubjektív listáról van szó, helyezetteket nem hirdettünk!


A vendéglátóhelyek felsorolásán túl tehát számos méltató szó, ízes élménybeszámoló is érkezett olvasóinktól. Annamária nevű olvasónk például Kati néni balatonlellei fagyizóját illette elismerő szavakkal. "Bár a fagylaltozóban süteményt nem lehet kapni, s talán csak nyáron van nyitva, de a fagyijuk egyszerűen tökéletes. Az eddig csak náluk látott lúdláb fagyinál jobbat életemben nem ettem a csokifagyik villágában" - írta levelében Annamária.

Egy másik olvasónk, Viki pedig a Gyulakeszin található Autóspihenőt, ismertebb nevén nádfedeles gyorsbüfét emelte ki, mint kihagyhatatlan kulináris nevezetességet. Mint fogalmazott: "egyszerű és isteni, csak semmi trükk, a megszokott velős-piritós, meleg-szendvics, vagy hamburger, mind-mind kiváló alapanyagból". Szintén Viki nevű olvasónk hívta fel a figyelmünket a Katica Pékségre. Bár tény, hogy az intézmény se nem étterem, se nem cukrászda, de mivel a balatonkenesei pékséggel már megannyi médium gasztronómiai műsora foglalkozott, így úgy gondoltuk mi sem hagyhatjuk le a listáról.



Ezek a legjobb balatoni vendéglátóhelyek 2012-ben nagyobb térképen való megjelenítése

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Végezetül pedig nem mehetünk el a negatív vélemények mellett sem. "A "gasztronómiai magazin" listájának sajnos én is bedőltem A siófoki vitorláskikötőnél található halsütőt nagy várakozásokkal kerestük fel pár hete, de sajnos nagy csalódást okozott. A hely elég sok kívánnivalót hagy maga után. Lerobbant, piszkos benyomást kelt, az eladó hölgy feltűnően mufurc volt, a gyerekeknek kért rántott süllő mosószer ízűnek és szagúnak bizonyult - szerencsére nem lett tőle bajuk -, a két rántott ponty szelet közül az egyiknek rossz íze volt. Mindezt megfejelték egy olyan borsos számlával, hogy levegőt sem kaptunk (2 szelet rántott ponty + 1 szelet süllő kenyérrel 3000 forint felett). A siófoki halsütőnek köszönhetően a kedvem évekre elment a balatoni halevéstől." - írta levelében Klára. Egy másik olvasónk pedig az alábbi szavakat fűzte a korábbi listán szereplő balatonlellei cukrászdához: "Nem értem mivel vívta ki ezt a címet, mert az egyenízű, porból készült süteményeivel biztosan nem. Talán a fagylalt ami még ehető ebben a cukrászdában, de az csak éppen az átlag színvonalat éri el."

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm