7 °C Budapest

Mosószer ízű halat is lehet kapni a Balatonnál

Pénzcentrum
2012. augusztus 15. 11:06

A balatoni vendéglátóhelyeket bemutató cikksorozatunkra számos levél érkezett szerkesztőségünkbe. Kaptunk hideget, s meleget egyaránt - voltak, akik kiálltak a listákban szereplő éttermek, cukrászdák mellett, míg mások éppen negatív tapasztalataikról számoltak be. Mivel azonban az összesítésben szereplő vendéglátóhelyek szubjektív véleményt tükröztek, arra kértük olvasóinkat, hogy számoljanak be saját élményeikről.

Korábbi, "Ezek a legjobb balatoni halbüfék, éttermek 2012-ben - itt a lista!", illetve "Ezek a legjobb cukrászdák a Balatonnál - itt a lista!" c. cikkeinkben arra kértük olvasóinkat, osszák meg velünk éttermi tapasztalataikat, melyeket a magyar tenger partján, s vonzáskörzetében szereztek. Felhívásunkra rengetegen jelentkeztek - ki a listákon szereplő vendéglátóhelyeket becsmérelte, ki újabb címekkel egészítette ki a toplistát. Sőt, akadtak szép számmal, akik élménybeszámolót is fűztek az ajánlott vendéglátóhely mellé. Íme tehát olvasóink kedvenc helyei a Balatonnál. Mivel szubjektív listáról van szó, helyezetteket nem hirdettünk!


A vendéglátóhelyek felsorolásán túl tehát számos méltató szó, ízes élménybeszámoló is érkezett olvasóinktól. Annamária nevű olvasónk például Kati néni balatonlellei fagyizóját illette elismerő szavakkal. "Bár a fagylaltozóban süteményt nem lehet kapni, s talán csak nyáron van nyitva, de a fagyijuk egyszerűen tökéletes. Az eddig csak náluk látott lúdláb fagyinál jobbat életemben nem ettem a csokifagyik villágában" - írta levelében Annamária.

Egy másik olvasónk, Viki pedig a Gyulakeszin található Autóspihenőt, ismertebb nevén nádfedeles gyorsbüfét emelte ki, mint kihagyhatatlan kulináris nevezetességet. Mint fogalmazott: "egyszerű és isteni, csak semmi trükk, a megszokott velős-piritós, meleg-szendvics, vagy hamburger, mind-mind kiváló alapanyagból". Szintén Viki nevű olvasónk hívta fel a figyelmünket a Katica Pékségre. Bár tény, hogy az intézmény se nem étterem, se nem cukrászda, de mivel a balatonkenesei pékséggel már megannyi médium gasztronómiai műsora foglalkozott, így úgy gondoltuk mi sem hagyhatjuk le a listáról.Ezek a legjobb balatoni vendéglátóhelyek 2012-ben nagyobb térképen való megjelenítése

Végezetül pedig nem mehetünk el a negatív vélemények mellett sem. "A "gasztronómiai magazin" listájának sajnos én is bedőltem A siófoki vitorláskikötőnél található halsütőt nagy várakozásokkal kerestük fel pár hete, de sajnos nagy csalódást okozott. A hely elég sok kívánnivalót hagy maga után. Lerobbant, piszkos benyomást kelt, az eladó hölgy feltűnően mufurc volt, a gyerekeknek kért rántott süllő mosószer ízűnek és szagúnak bizonyult - szerencsére nem lett tőle bajuk -, a két rántott ponty szelet közül az egyiknek rossz íze volt. Mindezt megfejelték egy olyan borsos számlával, hogy levegőt sem kaptunk (2 szelet rántott ponty + 1 szelet süllő kenyérrel 3000 forint felett). A siófoki halsütőnek köszönhetően a kedvem évekre elment a balatoni halevéstől." - írta levelében Klára. Egy másik olvasónk pedig az alábbi szavakat fűzte a korábbi listán szereplő balatonlellei cukrászdához: "Nem értem mivel vívta ki ezt a címet, mert az egyenízű, porból készült süteményeivel biztosan nem. Talán a fagylalt ami még ehető ebben a cukrászdában, de az csak éppen az átlag színvonalat éri el."

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?