3 °C Budapest

Mosószer ízű halat is lehet kapni a Balatonnál

Pénzcentrum
2012. augusztus 15. 11:06

A balatoni vendéglátóhelyeket bemutató cikksorozatunkra számos levél érkezett szerkesztőségünkbe. Kaptunk hideget, s meleget egyaránt - voltak, akik kiálltak a listákban szereplő éttermek, cukrászdák mellett, míg mások éppen negatív tapasztalataikról számoltak be. Mivel azonban az összesítésben szereplő vendéglátóhelyek szubjektív véleményt tükröztek, arra kértük olvasóinkat, hogy számoljanak be saját élményeikről.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Korábbi, "Ezek a legjobb balatoni halbüfék, éttermek 2012-ben - itt a lista!", illetve "Ezek a legjobb cukrászdák a Balatonnál - itt a lista!" c. cikkeinkben arra kértük olvasóinkat, osszák meg velünk éttermi tapasztalataikat, melyeket a magyar tenger partján, s vonzáskörzetében szereztek. Felhívásunkra rengetegen jelentkeztek - ki a listákon szereplő vendéglátóhelyeket becsmérelte, ki újabb címekkel egészítette ki a toplistát. Sőt, akadtak szép számmal, akik élménybeszámolót is fűztek az ajánlott vendéglátóhely mellé. Íme tehát olvasóink kedvenc helyei a Balatonnál. Mivel szubjektív listáról van szó, helyezetteket nem hirdettünk!


A vendéglátóhelyek felsorolásán túl tehát számos méltató szó, ízes élménybeszámoló is érkezett olvasóinktól. Annamária nevű olvasónk például Kati néni balatonlellei fagyizóját illette elismerő szavakkal. "Bár a fagylaltozóban süteményt nem lehet kapni, s talán csak nyáron van nyitva, de a fagyijuk egyszerűen tökéletes. Az eddig csak náluk látott lúdláb fagyinál jobbat életemben nem ettem a csokifagyik villágában" - írta levelében Annamária.

Egy másik olvasónk, Viki pedig a Gyulakeszin található Autóspihenőt, ismertebb nevén nádfedeles gyorsbüfét emelte ki, mint kihagyhatatlan kulináris nevezetességet. Mint fogalmazott: "egyszerű és isteni, csak semmi trükk, a megszokott velős-piritós, meleg-szendvics, vagy hamburger, mind-mind kiváló alapanyagból". Szintén Viki nevű olvasónk hívta fel a figyelmünket a Katica Pékségre. Bár tény, hogy az intézmény se nem étterem, se nem cukrászda, de mivel a balatonkenesei pékséggel már megannyi médium gasztronómiai műsora foglalkozott, így úgy gondoltuk mi sem hagyhatjuk le a listáról.Ezek a legjobb balatoni vendéglátóhelyek 2012-ben nagyobb térképen való megjelenítése

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Végezetül pedig nem mehetünk el a negatív vélemények mellett sem. "A "gasztronómiai magazin" listájának sajnos én is bedőltem A siófoki vitorláskikötőnél található halsütőt nagy várakozásokkal kerestük fel pár hete, de sajnos nagy csalódást okozott. A hely elég sok kívánnivalót hagy maga után. Lerobbant, piszkos benyomást kelt, az eladó hölgy feltűnően mufurc volt, a gyerekeknek kért rántott süllő mosószer ízűnek és szagúnak bizonyult - szerencsére nem lett tőle bajuk -, a két rántott ponty szelet közül az egyiknek rossz íze volt. Mindezt megfejelték egy olyan borsos számlával, hogy levegőt sem kaptunk (2 szelet rántott ponty + 1 szelet süllő kenyérrel 3000 forint felett). A siófoki halsütőnek köszönhetően a kedvem évekre elment a balatoni halevéstől." - írta levelében Klára. Egy másik olvasónk pedig az alábbi szavakat fűzte a korábbi listán szereplő balatonlellei cukrászdához: "Nem értem mivel vívta ki ezt a címet, mert az egyenízű, porból készült süteményeivel biztosan nem. Talán a fagylalt ami még ehető ebben a cukrászdában, de az csak éppen az átlag színvonalat éri el."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?