15 °C Budapest

Olcsósága miatt pörög a kempingpiac

2012. július 2. 08:29

Jól mennek a kempingek a Balatonnál és a gyógyfürdők közelében, s egyre több a beruházás is - a turisztikai ágazat tehát kezd kijönni a válságból - írja a Világgazdaság.

A napilap által megkérdezett kempingesek azt állítják, hogy a '70-es évek hőskora után újra divat lett idehaza kempingezni. Ebben szerepe van a válságnak, az elmúlt hetek kánikulájának, de vonzzák a vendégeket a fesztiválok is. A hazai gyógyfürdők területén vagy azok közelében lévő kempingek forgalma is kiegyensúlyozott vagy növekszik. Most a nyári időszakban teltházzal üzemelnek a balatoni kempingek. Nem véletlen az sem, hogy országszerte rengeteg a felújítás, modernizálás.

"Megéri új kempinget nyitni vagy bővíteni, főleg termálfürdők mellett, mert sok a visszatérő nyugdíjas vendég, akik akár 2-3 hónapot is maradnak" - mondta a napilapnak Mórocz Imre, a Magyar Hagyományos Kemping Klub elnöke. Szerinte a magyar családok esetében megfigyelhető, hogy sokan közülük korábban welness-szállodába mentek, most viszont olcsósága miatt inkább a kempinget választják.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?