27 °C Budapest

Olcsósága miatt pörög a kempingpiac

2012. július 2. 08:29

Jól mennek a kempingek a Balatonnál és a gyógyfürdők közelében, s egyre több a beruházás is - a turisztikai ágazat tehát kezd kijönni a válságból - írja a Világgazdaság.

A napilap által megkérdezett kempingesek azt állítják, hogy a '70-es évek hőskora után újra divat lett idehaza kempingezni. Ebben szerepe van a válságnak, az elmúlt hetek kánikulájának, de vonzzák a vendégeket a fesztiválok is. A hazai gyógyfürdők területén vagy azok közelében lévő kempingek forgalma is kiegyensúlyozott vagy növekszik. Most a nyári időszakban teltházzal üzemelnek a balatoni kempingek. Nem véletlen az sem, hogy országszerte rengeteg a felújítás, modernizálás.

"Megéri új kempinget nyitni vagy bővíteni, főleg termálfürdők mellett, mert sok a visszatérő nyugdíjas vendég, akik akár 2-3 hónapot is maradnak" - mondta a napilapnak Mórocz Imre, a Magyar Hagyományos Kemping Klub elnöke. Szerinte a magyar családok esetében megfigyelhető, hogy sokan közülük korábban welness-szállodába mentek, most viszont olcsósága miatt inkább a kempinget választják.

 

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM