Jön a nyári menetrend, jönnek a kedvezmények

Pénzcentrum
2012. június 15. 12:02

Szombattól nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok, ennek a leginkább a balatoni vasútvonalakon lesz jelentősége - tudatta lapunkkal a MÁV-START Zrt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Menetrendi változások

2012. június 16. és augusztus 26. között nyári menetrend lép életbe, a megnövekvő balatoni utazási igények megfelelő kiszolgálása érdekében. Szombattól a Budapest és a Balaton északi és déli partja között - a gyorsvonatok mellett - naponta több közvetlen sebesvonat is közlekedik, amelyek a tóparton minden megállóhelyen megállnak, ezáltal közvetlen eljutást biztosítanak valamennyi üdülőterületre. A Balatonhoz mind a déli, mind az északkeleti mind pedig a nyugati országrészből az átszállás nélküli eljutást biztosítva közvetlen vonatok közlekednek többek között Sopronból, Szombathelyről, Miskolcról, Sátoraljaújhelyről, Záhonyból, Nyíregyházáról, Debrecenből, Szolnokról, Pécsről és Szegedről is.

Az előző évekhez hasonlóan a "bagolyvonatok" hétvégenként ismételten elindulnak: egy pár vonat Budapest Déli pályaudvar és Keszthely, míg további egy pár Budapest Déli pályaudvar és Fonyód között. Újra lesz Siófok Expressz a város önkormányzata és a MÁV-START között létrejött megállapodás alapján a nyári menetrend ideje alatt. A klimatizált motorvonatok az utasok igényeihez igazodva Budapestről szombaton és vasárnap, visszafelé pedig vasárnaponként vehetők igénybe. Június 16-tól néhány, az 1. pótlékban bevezetett módosítás korrekciója is megtörténik, többlet vonatok közlekedtetésével, illetve egyes vonatok viszonylatának meghosszabbításával.

A menetrendi változások az alábbi vasútvonalakat és vonalszakaszokat érintik:

 • 1. számú vonal Budapest-Hegyeshalom
 • 17. számú vonal Zalaszentiván-Nagykanizsa
 • 20. számú vonal Budapest-Porpác
 • 26. számú vonal Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk
 • 30a. számú vonal Budapest-Székesfehérvár
 • 35. vonal Siófok-Kaposvár
 • 36. számú vonal Kaposvár-Fonyód
 • 46. számú vonal Sárbogárd-Bátaszék-Baja
 • 75. számú vonal Vác-Balassagyarmat
 • 78. számú vonal Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc
 • 80a. számú vonal Budapest-Hatvan
 • 89. számú vonal Nyékládháza-Tiszapalkonya-Erőmű
 • 100. számú vonal Budapest-Nyíregyháza-Záhony
 • 113. számú vonal Nyíregyháza-Mátészalka-Zajta-Szatmárnémeti
 • 120. számú vonal Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza-Arad
 • 121. számú vonal Mezőhegyes-Újszeged
 • 130. számú vonal Szolnok-Szentes-Hódmezővásárhely

Komfortos utazás, biztonságos kerékpárszállítás

A nyári időszakban a Balaton déli partján a kétóránkénti gyorsvonatok egy-egy InterCity minőségű, légkondicionált kocsival közlekednek, amelyek kedvezményes, 380 forintos, ülőhelyet is biztosító pót- és helyjeggyel vehetők igénybe. Az északi parton szintén kétóránként járnak szombattól a gyorsvonatok, továbbá megjelennek az utasok által közkedvelt, klimatizált motorvonatok is.

A tapasztalatok alapján a nyári időszakban közkedvelt kerékpáros célpont a Balaton, így a megnövekvő bicikliszállítási igényeket kiszolgálva a tó mellett nagyobb befogadóképességű kerékpárszállító kocsik is közlekednek. A Balatonhoz kedvezményes kerékpáros túrajegyeket is kínál a vasúttársaság. Ennek előnye, hogy az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen 400 forintért vásárolható meg, és egy napon belül korlátlan bicikliszállítási lehetőséget biztosít a tó körüli vonatokra.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Vonattal a Balaton-átúszásra és a Balaton Soundra

2012 nyarára a MÁV-START kedvezményes ajánlatokkal és vonaterősítésekkel is készül, hogy az utasok igényeinek a lehető legteljesebb mértékben megfeleljen. 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a Balaton-átúszásra és az idén először a Balaton Soundra készülők is. A nemzetközi vonatok kivételével valamennyi vonat megáll Zamárdiban. A rendezvény helyszínén kihelyezett jegykiadással biztosítja a vasúttársaság a lehetőséget, a pénztárak előtti sorban állás elkerülésére.

Vonatozás és hajózás kedvezményesen, egy jeggyel

A MÁV-START és a Balatoni Hajózási Zrt. közös, Balaton Mix ajánlata olyan jegykombinációt kínál, amellyel kedvezményes áron lehet utazni a Balaton körüli vasútvonalakon és a tavon közlekedő, menetrend szerinti hajójáratokon. A jegy három illetve hét napos érvénytartammal kapható felnőtt, gyermek és családi változatban. A vasúttársaság a Balaton Mix jegy vásárlóinak a tóhoz utazva további 50 százalékos menettérti kedvezményt is nyújt - a jegy típusától függően - 50 km feletti távolság esetén vagy akár kilométer korlátozás nélkül.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?