5 °C Budapest

Tarlós: 400-500 forint lehet a dugódíj behajtásonként

Pénzcentrum
2012. június 14. 14:01

Bizonyosan nem Budapest városhatára lesz a behajtási díj zónahatára, és behajtásonként 400-500 forintos díjra számíthatunk - közölte Tarlós István főpolgármester, miután több kerületi polgármesterrel is egyeztetett a témában, írja az MTI.

A városvezető úgy vélte: ha a városhatártól számítanák a zónát, az azt jelentené, hogy 2013 közepétől mindenkinek fizetni kellene, "aki beteszi a lábát Budapestre", a vidékről látogatóba érkező családtagoktól kezdve az Országgyűlésbe érkező parlamenti képviselőkig. Hozzátette: a városhatárokon "pont semmilyen" tömegközlekedési eszközre nem lehet átszállni.

A tanácskozáson résztvevő polgármesterek személyét firtató előző napi sajtóhírre utalva elmondta: azért őket hívta meg, mert az egyik - Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) - a parlament önkormányzati bizottságának elnöke, a másik - Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP) - a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének (BÖSZ) elnöke, a harmadik - Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP) - közlekedésmérnök és szakértő. Bús Balázs (Fidesz-KDNP) óbudai polgármesterre utalva jelezte: a tanácskozásra nem azt hívta meg, aki "szociális munkás alapfoglalkozású és azt javasolta, hogy egész Budapest területére vezessék be a dugódíjat".

A városvezető tájékoztatása szerint két behajtási zónahatárt vizsgálnak: az egyik a Hungária körútra vonatkozik, a másik egy ehhez képest szűkebb pesti városmagra, a budai oldalon a jelenlegi elképzelések szerint a Margit körút vonala lenne a határ.

2012.05.30 07:53 Tarlós: Nem reális a dugódíj városhatárig kitolása

A fizetendő díjjal kapcsolatban Tarlós István jelezte: személyes álláspontja, hogy a zónában lakók ne fizessenek, mindenki más viszont viszonylag magasabb összeget, 400-500 forintot fizethetne. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem ebben, hanem a kedvezményekben, a kedvezményezettek megállapításában lesz nehéz megegyezni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hir24 szerint azt azonban még nem tudni, hogy a díjfizető övezeten belüli cégek-intézmények kapnak-e kedvezményt. Meglepő elképzelés, de, ha nem készülnek el a technikai fejlesztések, akkor emberek szednék a dugódíjat, bár a részletekről nem beszélt a főpolgármester.

2012.06.13 20:11 A Parlament előtt a dugódíj bevezetése
2012.05.30 14:35 Továbbra is homályosak a dugódíj részletei
2012.05.29 14:15 Egyeztetések nélkül tervezik a dugódíjat?
2012.05.16 13:58 Áldás vagy átok a "dugódíj"?
2012.04.27 09:58 Jövő nyártól jön a dugódíj

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem