Egyre zsúfoltabb a BKV, csökken a forgalom az utakon

Pénzcentrum
2012. március 11. 11:08

Főként a magas üzemanyagárak miatt már tavaly is jelentősen csökkent a forgalom az országban és a fővárosban is, emiatt érezhetően nőtt a BKV utasainak száma és a vállalat bevétele - derül ki az InfoRádió összefoglalójából.

A magas üzemanyagárak hatására a BKV utasainak száma nőtt tavaly, emiatt a bevételi oldalon több tétel is emelkedett - mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Két-három százalékkal növekedett az utasszám az elmúlt egy évben, ez főként a benzinár, részben pedig a szigorúbb jegyellenőrzés következménye - tette hozzá.

Sándor Dávid, a Portfolio.hu elemzője a statisztikák alapján arról beszélt, hogy 2011-ben jelentősen csökkent az üzemanyag-fogyasztás Magyarországon. Emiatt érezhetően csökkent a forgalom a főváros és az ország útjain. A szakértő hangsúlyozta, hogy az elmúlt napok gazdasági adatait követve várhatóan a tendencia folytatódik.

A BKK vezetője arról is beszélt, hogy az agglomerációban kevesebben használják a BKV járműveit. Ezt a számot szeretnék emelni - mondta Vitézy Dávid, aki kiemelte, hogy a közlekedési társaság járatai olykor zsúfoltak, de igyekeznek kiszolgálni az utasokat.

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója szerint a személyszállítási törvénynek köszönhetően többen használhatják a fővárosi tömegközlekedést, mind az agglomerációban, mind Budapesten.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?