-4 °C Budapest

Tényleg kisebb a forgalom az utakon? Szavazz!

Pénzcentrum
2012. január 31. 16:00

Bár az utóbbi két hétben már csökkentek az üzemanyagárak Magyarországon, azok még így is csak alig maradnak el a mindenkori magasságoktól. Az autósok nagy része már a 400 forintos literenkénti árak átlépése óta spórol, és keresi az autóhasználatot kiváltó alternatívákat. Ön szerint az utak forgalmában is tapasztalni lehet a magas benzin és gázolajár miatti visszaesést? Szavazzon!

surveys & polls

Az utóbbi egy évben 16-22%-kal drágult a benzin és gázolaj ára a hazai kutakon, sőt tavaly év végére már a literenkénti 400 forintos magasságokat is magunk mögött hagytuk. A MÁSZ statisztikáiból kitűnik, hogy az egyre magasabb szintre szökő üzemanyagárak mellett az utóbbi években már érdemben csökkent a benzinfogyasztás, ami az autóvezetők tudatosabb felhasználás irányába való elmozdulására utal. A Portfolio.hu nem reprezentatív, 8500 olvasó megkérdezésével elkészített felmérése szerint a 400 forintos üzemanyagár átlépésével már a válaszadók 57%-a kevesebbet használja autóját. A takarékoskodók többsége jobban figyel vezetési stílusára, többször használnak kerékpárt, vagy tömegközlekedést, de vannak olyanok is, akik már bedobták a törölközőt és egyáltalán nem használnak autót.

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?