2 °C Budapest

A szilveszter még jól sikerült a magyar szállodáknak

Pénzcentrum
2012. január 2. 09:32

A legtöbb magyar szállodában sikerült kiadni a szobák többségét a szilveszteri hétvégére. A felkapott helyeken lévő szállodákban, hotelekben már december elejére elkeltek a 2-3 napos szilveszteri csomagok - írja a Népszabadság.

A szórás egyébként meglehetősen nagy volt a szállodák foglaltsága között: míg a felkapottnak számító helyeken az utóbbi hetekben alig akadt kiadó szoba, addig a fürdőhely nélküli települések közül több helyen a mostani szilveszter gyengébbre sikeredett a korábbinál.

Ami az idei kilátásokat illeti, komolyan érinti az ágazatot az áfa növekedése, ami által tovább nő a környező országokhoz képest a hazai idegenforgalom adóterhe. Míg Szlovákiában, Ausztriában 10 százalék körül van az ágazat áfaterhe, addig nálunk a szállodai szolgáltatás áfája 18 százalék, ám az élelmiszerek és az egyéb, az üzemeltetéshez szükséges cikkek áfája 27 százalékra nőtt január elsejével, ami komoly versenyhátrányt okoz.

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?