21 °C Budapest

Álmok és tervek: így változhat a tömegközlekedés Budapesten

Pénzcentrum
2011. szeptember 9. 09:02

Több nagy beruházás előkészítésén dolgozik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakra - írja a Napi Gazdaság.

A lap úgy tudja, a tervek szerint idővel az Astoriáig jár majd a csepeli HÉV, a kis földalatti is tovább húzódik a föld alatt, az M2-es metró vonalát összekötik a csömöri HÉV vonalával, és az egykori terveknek megfelelően egészen Káposztásmegyerig járna az M3-as metró.

A BKK azt tervezi, továbbfejleszti az 1-es és 3-as villamos vonalát, megépül az 1-es villamos új szakasza a Fehérvári útig. Az elképzelések között szerepel, hogy meghosszabbítanák a HÉV-et a belvárosig, a metrót kivinnék a külvárosba, de ebben az időszakban elkészülne a fonódó villamosok új projektterve is.

A fővárosi közlekedés fejlesztéséért is felelős hivatal a fejlesztései tervek mindegyikénél a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogató nyilatkozatára vár.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?