Még mindig itthon szeretünk nyaralni

2011. július 16. 11:32

Leginkább Magyarországon vagy az öreg kontinensen belül szeretünk nyaralni - derül ki egy friss felmérésből. Az utazási irodák slágereinek számító észak-afrikai országok és Törökország a megkérdezettek körében szerény népszerűségnek örvendenek. A magyar utazók körében az ismerős és közeli utazási célpontok a legkedveltebbek.

Európa kiemelt utazási célpont a magyarok körében, amit megerősít a K&H khdirektbiztositas.hu portál és a GfK Hungária közös, "Biztosítási trendek" elnevezésű kutatásának online felmérése is. Az internetezők körében végzett kutatás szerint az utazási desztinációkat tekintve a belföldi üdülés (32%) vezet, ezt Ausztria követi (26%), majd Horvát-, Olasz- és Németország hármasa (13-14%). Jól látható, hogy Európa az üdülési célú utazások fő terepe, a többi kontinens eseti jelleggel szerepel a listán. Az elmúlt 12 hónapban az üdülések 84 százalékát európai országban töltötték a megkérdezettek.

"A belföldi tájak és Ausztria továbbra is rendkívül népszerű üdülési célpontok, ezek együtt adják az összes utazás több mint negyedét a kutatásunk szerint. Az őket követő országok is hagyományosnak mondható üdülési helyszínek. Az üdülni vágyó magyarok tudatosan kerülik a kockázatokat a nyaralás kapcsán. A közeli, ismerős helyszíneket preferálják, hiszen ezek egyrészt kevésbé drágák, másrészt több információ áll róluk rendelkezésre." - mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

A nyugodt kikapcsolódást keresők számára különösen fontos az utasbiztosítás. Természetesen azok is találnak számukra megfelelő utasbiztosítást, akik az aktív időtöltést, a kalandos utazásokat kedvelik, és az extrém sportokat is szívesen kipróbálják. Ők némi különdíj ellenében kiterjeszthetik az utasbiztosításukat az olyan, hobbiként űzött veszélyes sportok miatt bekövetkező károkra is, mint a vadvízi evezés, a hegy- vagy sziklamászás, a quadozás és a vízisízés.

Az utasbiztosítás emellett - típustól függően - például a poggyászbiztosítást, balesetbiztosítást vagy a biztosított balesete, betegsége esetén a hozzátartozó helyszínre utazását is megtéríti. Aki nem éri be az alap szintű biztosítással, még az esetleges jogi eljárás vagy jogvédelmi segítségnyújtás felmerülő költségeire, vagy harmadik személynek okozott bizonyos felelősségi károkra is kap fedezetet. 

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?