14 °C Budapest

Olcsóbb parkolni a reptéren egy hétig, mint taxival kimenni

2011. július 1. 11:32

A budapesti repülőtéren minimum 30 %-kal lettek olcsóbbak a hosszútávú parkoló árai, de kéthetes parkolás esetén csak a korábbi ár felét kell fizetni. A Budapest Airport az új árszabás bevezetését a nyaralási szezonhoz időzítette, vagyis mától, azaz július 1-től indul az árzuhanás. A számítás egyik alapja az volt, hogy a hosszútávú, tehát minimum egyhetes parkolás, ami nagyjából egy külföldi nyaralás ideje, olcsóbb legyen a parkoló, mint egy oda-vissza út a fővárosba taxival.

A diszkont parkolási díjak július 1-től egészen szeptember 30-ig érvényesek. Ennek értelmében a 2-es terminál mellett található hosszútávú parkoló díjai egy hétre a korábbi 9 990 forintról 5 999-re, a kéthetes parkolás díja pedig 20 800 forintról 9 990 forintra mérséklődik. Az akció célja, hogy a nyaralási szezonban minél többen vegyék igénybe a repülőtér hosszútávú szolgáltatását, méghozzá úgy, hogy az ár versenyképes legyen az egyéb transzferek áraival.

A repülőtéren kialakított forgalmi rend alapján a nyaralni készülő utas a 2-es terminál indulási szintjén ki tudja tenni a családot, a hozzátartozókat a csomagokkal együtt, majd innen tudja biztos helyen, a hosszútávú parkolóban letenni a kocsiját, amely ott fogja várni a nyaralás végén. Az új árszabás alapján ez egyformán megéri mind a budapesti, mind a vidéki utasoknak. Az utóbbiak így elkerülhetik a buszozással vagy a vonatozással, átszállással járó kényelmetlenséget. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a repülőtér is hozzájárulhat a nyaralási költségek lefaragásához.

A "jóárasított" parkolási díjak a 2-es terminál hosszútávú parkolójában rendezkedtek be, a nyári szezon idejére. Az akció indulásának napján Manel Moreno, a Budapest Airport közúti előtér-szolgáltatások vezetője kijelentette: " Számunkra különösen fontos volt, hogy kedvező árfekvésű parkolási csomagot kínáljunk az utasainknak, akik ezáltal tényleg a kényelmi szempontok alapján dönthetnek, hogy milyen szolgáltatást vesznek igénybe a repülőtér körzetében. Bízunk abban, hogy ezeken az árakon versenyképes parkolási szolgáltatást nyújthatunk a Budapest Airport utasainak a nyaralási szezonban."

Az új, hosszútávú parkolási akcióval egyidőben a Budapest Airport ismét megnyitja a 2-es terminálon az érkezési szintet az utazási irodák autóbuszai előtt - igaz a korlátozott számú hely miatt csak előzetes foglalás alapján és buszonként maximum 30 perces időtartamra. Mivel ma már egy-egy diszkont légitársaság repülőgépének földi "fordulási" ideje is 30 perc, vélhetően a félórás időtartam elégséges lesz az érkező utasok felvételére. A repülőtéri parkoló mellett továbbra is időkorlát nélkül igénybe vehető marad az autóbuszok számára a parkoló, óránként 1000 forintos áron. Minderről tegnap személyesen is tájékoztatta az utazási irodák szövetségének elnökségét, a MUISZ-t a Budapest Airport.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem