23 °C Budapest

Így működik a csodaparkoló

2011. június 19. 09:42

A közterületi fizető parkolás rengeteg céges járműüzemeltető számára jelent különös gondot, odafigyelést, és nem elsősorban a díjak mértéke, hanem sokkal inkább megfizetésük módja miatt. A készpénzes - pénzérmés - megoldás a rendszeresen díjköteles övezetben várakozók számára a lehető legrosszabb, legkényelmetlenebb és legkevésbé hatékony megoldás, amit az eddig elérhető elektronikus rendszerek ugyan messze felülmúlnak, de még ezeknél is létezik kényelmesebb változat.

Két hazai hátterű vállalkozás együttműködésének köszönhetően 2011. július 1-től Budapesten és 26 vidéki városban bárki számára hozzáférhetővé válik a GPS alapú parkolási díjfizetési rendszer. A szolgáltatás igénybevételéhez az autóban egy már meglévő GPS flottakövető vagy járművédelmi rendszerre, ennek hiányában kifejezetten az ehhez a szolgáltatáshoz beépített eszközre van szükség − ismertette a megoldást Szász János, a fejlesztő cég szóvivője.

A szolgáltató elsődlegesen a meglevő, mintegy 30 ezer autót üzemeltető partnereinek kínálja a szolgáltatást, de a szükséges eszköz beépíttetésével bárki csatlakozhat a rendszerhez. Ennek egyszeri díja megközelítőleg 40 ezer Ft, amit a havidíj - minimum 4500 Ft - és a szolgáltatás alkalmankénti ára - kényelmi díja - is terhel, ez 99 Ft. Akik már rendelkeznek a szolgáltató flottakövetési rendszerével, azok havonta 625 Ft-os felárat és "kényelmi díjat" kell megfizessék - a mindenhol és mindenkor érvényes parkolás díjon felül.

A szolgáltatás jelenleg egész Budapesten, illetve Ajka, Badacsonytomaj, Balatonfüred, Békéscsaba, Debrecen, Eger, Gyöngyös, Győr, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Keszthely, Kiskunhalas, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Szekszárd, Székesfehérvár, Szentendre, Szombathely, Szolnok, Tapolca, Tihany, Vác, Veszprém, Zalaegerszeg és Zalakaros területén érhető el.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?