16 °C Budapest

Olcsó használt autókra utazunk

2011. május 15. 20:03

Az új autó vásárlások visszaszorulásával párhuzamosan növekvő igény mutatkozik a kedvező ár-érték arányú és megbízható forrásból származó használt autókra. E területen jelentenek üdítő színfoltot a céges autóflottákból kikerülő, dokumentált szervizháttérrel és garantált kilométeróra állással rendelkező volt vállalati autók.

Használtautó vásárlás során a vevő számára kulcsfontosságú, hogy a gépkocsi szerviztörténet ismeretében hozhassa meg döntését. Sok esetben nagyon sokba kerülhet az a kezdetben alkalmi vételnek tűnő gépkocsi, amely bizonytalan múlttal, a valós futott kilométerek és az esetleges korábbi töréskárok, illetve meghibásodások elhallgatásával cserél gazdát. Általában nincs lehetőség a vásárlás előtti szakértői vélemény beszerzésére, így az esetek többségében a vevő részéről az értékesítő iránti bizalom kell, hogy legyen a döntés alapja. A jó vételben viszont csak akkor lehetünk igazán biztosak, ha ellenőrizhető háttérrel rendelkező használt gépjárművet vásárolunk.

Horányi István szerint egyre több, korábban vállalati autóflottában üzemelt gépkocsit adnak el közvetlenül magánszemélyek részére. "Azt tapasztaljuk, hogy a vevők keresik a rendszeresen karbantartott, pontosan vezetett szervizkönyvvel rendelkező, jó állapotú, vállalati flottából kifutott autókat, hiszen ezekben később nem csalódnak." - mondja a LeasePlan Hungária Zrt operációs igazgatója.

A magánkézből vásárolt autók esetében sokszor a kötelező szervizekről és a kopó alkatrészek időben történő cseréjéről nem gondoskodnak a tulajdonosok. A hitelek törlesztő részleteinek közelmúltban tapasztalt jelentős emelkedése a még oly pedáns tulajdonosokat is arra kényszeríthette, hogy kevesebb odafigyeléssel, a rendszeres karbantartás hanyagolásával, kicsit spórolósabban ápolják csak autóikat. Egy flottakezelő által üzemeltetett vállalati gépkocsi esetében azonban merőben más a helyzet, hiszen a kezelőnek alapvető érdeke fűződik az autó hosszan tartó jó állapotának megőrzéséhez.

Horányi István szerint téves az elképzelés, miszerint a céges autók lestrapáltak és használóik mindig felelőtlenül vezetik azokat. A flottakiszervezés mellett döntő vállalatok nagy része ugyanis minden részletre kiterjedő, a vállalati stratégia céljait szolgáló cégautó szabályzattal rendelkezik, aminek hála a munkatársak a gépkocsit szigorú előírások mellett használják. Gondoskodniuk kell többek között a flottakezelő által jelzett, a garancia megőrzéséhez szükséges karbantartások elvégeztetéséről, ahol a képzett és ellenőrzött szakszervizek gyári alkatrészeket és minőségi kenőanyagokat használnak a javításokhoz."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?