20 °C Budapest

Megteltek húsvétra a zalai wellness-szállodák

Pénzcentrum
2011. április 22. 18:02

Számos szálloda telt házzal üzemel a húsvéti hétvégén Zala megye gyógyüdülőhelyein, a vendégek jelentős része magyar - számoltak be az MTI érdeklődésére pénteken hévízi, kehidakustányi és zalakarosi szállodák vezetői.

Hévízen, a Naturmed Hotel Carbonában szinte folyamatosan telt ház van, nemcsak a húsvéti ünnepek idején, de egészen május közepéig foglalt minden hely - mondta a szálloda vezérigazgatója. Lukács Ferenc hozzátette: vendégeik mintegy kétharmada külföldi, pénteken például 80 fős francia csoport érkezett hozzájuk. Nagyobb számban vannak még orosz, német és osztrák vendégek ezekben a hetekben a 270 szobás, négycsillagos hotelben, amely Magyarországon az egyetlen Magyar Termék Nagydíjat elnyert szálloda.

Lukács Ferenc azt is elmondta: hamarosan befejeződik az a 300 millió forintos, az Új Magyarország Fejlesztési Tervből 74 millió forinttal támogatott beruházásuk, amelynek keretében egyebek mellett új szaunarendszert építettek, új kezeléseket vezetnek be.

Ugyancsak foglalt minden szobája a Kehida Termál gyógy- és élményfürdőhöz csatlakozó hotelnek - mondta el a létesítmény tulajdonos-ügyvezetője. Horváth Tihamér kifejtette: a 100 szobás szálloda valamennyi ágyát magyar vendégek foglalták le, és jó néhányan nemcsak a hétfőig tartó időszakra, de hosszabban is maradnak. Engedményekkel és akciókkal is csalogattak vendégeket Kehidakustányba, de a tulajdonos szerint leginkább a szolgáltatásokkal és az ételekkel lehet "megfogni" az érkezőket. A következő napokban például őshonos magyar állatokból készül az ünnepi kínálat - mondta a tulajdonos

Szintén többségében magyar látogatók töltik meg erre a hétvégére is a zalakarosi Hotel Karos Spa szobáit - közölte a szálloda vezérigazgatója. Üsztöke Botond azt is elmondta: a 300 szoba mintegy 80 százaléka foglalt, s ahogy ez általános, most is főként az utolsó napokban jelentkeztek a vendégek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A zalakarosi szállodakomplexumban mintegy 90 százalékos a magyar vendégek aránya, rajtuk kívül hagyományosan osztrákok és németek pihennek még ezekben a napokban a fürdőváros legnagyobb hoteljében.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?