15 °C Budapest

Eljött az olcsó utazások ideje: repülőjegyek fillérekért

2011. január 21. 04:44

A tapasztalatok szerint évek óta január és február számít a legkedvezőbb ár/érték arányúnak utazási szempontból. Különösen igaz ez a repülőjegyek, illetve a repülős utazások esetében. A Pénzcentrum.hu most arra kereste a választ, hova érdemes ilyenkor utazni, melyek a legkedveltebb desztinációk, és természetesen pénztárcakímélő tippeket is mutatunk olvasóinknak.

Ahogy az borítékolható volt, idén is megérkezett az éve eleji utazási holtszezon. A januártól március végéig terjedő időszak kiváló ár/érték arányú lehetőségeket tartogat számunkra: meglephetjük kedvesünket egy Valentin-napi romantikus úttal, kihasználhatjuk a március közepén esedékes hosszúhétvégét, vagy a tavaszi fáradtság ellen is felvehetjük a harcot ha egy kicsit kimozdulunk itthonról. Általánosságban kijelenthetjük, hogy év elején a legolcsóbbak a repülőjegyek, és Európa közkedvelt desztinációin is alacsony áron találhatunk szállást.

easyJet: Londontól Genfig

A január-februári időszak tekinthető leginkább előnyösnek utazás szempontjából, hiszen ekkor kevesebben repülnek és sok esetben az árak is alacsonyabbak - nyilatkozta a Pénzcentrum.hu-nak Peter Voets, az easyJet kelet-európai marketingigazgatója. A légitársaságnál a Budapestről induló járatok közül továbbra is London a legnépszerűbb az easyJet desztinációi közül; bár egyre többen választják úticélként Genfet ebben az időszakban, hiszen nagy vonzóerőnek számítanak a svájci és francia Alpok nyújtotta síelési lehetőségek is.

A marketingigazgatótól megtudtuk: ebben az időszakban főként az idősebbek és olyan párok utaznak, akiknek nincs gyermekük. Az iskolai szünetek időszakában többségben lesznek a családok és a diákok. Az easyJet kínálatában többek között Londonba irányonként 6900 forinttól, Genfbe pedig 6300 forinttól találhatunk utakat.

Az igazgató azt tanácsolja, az utazni vágyók igyekezzenek minél korábban jegyet foglalni, és lehetőség szerint kerüljék a legkeresettebb napokon történő repülést, ilyen a péntek, vasárnap és a hétfő. Többnyire a szerdai járatok a legolcsóbbak.

Malév: Párizstól Bukarestig

A Malév forgalmában - hasonlóan a többi európai légitársasághoz - az év első két hónapja kevésbé frekventált időszaknak számít. A légitársaság jelenleg futó akciójában már bruttó 26.600 Ft-tól lehet jegyeket vásárolni európai célállomásokra. London, Párizs, Bukarest, Amszterdam és Frankfurt a legnépszerűbb célállomások január és február hónapokban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mint azt a Pénzcentrum.hu megtudta, általában véve az évnek ezen szakaszában a legalacsonyabb az érdeklődés, azonban az idei évkezdés, ennek ellent mond. Az év első munkanapjától kezdődően, igen intenzív az érdeklődés a csomagajánlatok iránt, és népszerűek ezek a néhány napos városlátogató csomagok. Európán belül inkább az egyhetes utazások a jellemzőek, az utazás célját tekintve baráti rokoni illetve városlátogatás jellegű utazások népszerűek. Ezért a Malév által kínált akciós jegyekkel is maximum egy hónapot tartózkodhat a célállomáson az utas. Ezen belül is a március az a hónap, amikor legtöbben repülnek városlátogató hosszú hétvégére. Az Európán kívüli célállomásokat tekintve Ázsia ilyenkor az egyik legnépszerűbb úticél.

Városlátogatásra érdemes ilyenkor is vállalkozni, mert bár az időjárás nem a legkedvezőbb, de például a híres múzeumokat kényelmesen be lehet járni, nincs tömeg, zsúfoltság. Ezen kívül a Malév célállomásai között akad olyan is, ahol még télen is napsütés, tavaszias idő fogadja az utazót, mint például Ciprus, Jordánia vagy Izrael.

Foglalj szállást olcsón!

Utazásunkhoz természetesen szállást is foglalhatunk, egyszerűen az interneten. Érdemes figyelni a légitársaságok akcióit: könnyen lehet, hogy belefuthatunk egy-egy olcsó kombinált repülőjegy+szállás csomagba, így akár 5-10 eurót is sportolhatunk éjszakánként. Ha csoportosan utazunk, próbáljunk meg alkudni a szállás árából. 6 fő felett már jó eséllyel kaphatunk kedvezményeket, például ingyen reggelit. Ha nem luxuskörülményekre vágyunk, érdemes hostelben szállást foglalnunk: ezek sokszor a város központjában vannak, 4-6 főtől pedig már egy egész szobát is lefoglalhatunk, rendkívül alacsony áron.

 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?