16 °C Budapest

Ryanair: vége az olcsó jegyeknek?

2010. szeptember 12. 13:11

Nem tartja fenntarthatónak a jövőben a Ryanair fapados légitársaság vezérigazgatója a cég jelenlegi üzletpolitikáját, és szerinte a cégnél vezetőváltásra is szükség van.

Michael O'Leary szerint az átlagban 40 eurós jegyárak a jövőben már nem tarthatóak, mert növekszenek a repüléssel kapcsolatos költségek többek között amiatt, hogy a légitársaság a városközpontokhoz közelebbi repülőterekre igyekszik az utasokért folytatott versenyben. A cégre egyre nagyobb nyomás nehezedik a tekintetben is, hogy javítsa szolgáltatatásainak színvonalát.

"Már nem lehet csupán az a célunk, hogy mi kínáljuk a lehető legolcsóbb jegyeket" - fejtette ki O'Leary az Observernek adott interjúban.

A vezérigazgató szerint a társaságnak új vezetőre van szüksége, elismervén, hogy sokszor vitatott vezetési stílusa a jelenlegi piaci körülmények között nem tartható.

A takarékoskodásra minden eszközt megragadó légitársaság vezetése legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megszüntetnék a másodpilóta alkalmazását a rövid távú repülőutakon. Előzőleg a vezetés azt is felvetette, hogy legyenek állóhelyek is az ugyancsak rövid távú járatokon.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06