Indul az EXIT Fesztivál, vár az újvidéki vár

2010. július 6. 12:15

Az Újvidékhez tartozó péterváradi várban az idén tizedik alkalommal szervezik meg a fesztivált, és ezúttal is több tízezer látogatóra számítanak a szervezők. Az Exit Village névre keresztelt sátortáborba hétfőn már be is költöztek az első lakók.

Akárcsak a korábbi években, a tábor lakóinak többsége ezúttal is angliai, a szervezők arra számítanak, hogy az idén első ízben azonos számban érkeznek majd külföldi és szerbiai fesztiválozók.

 


Az Újvidék - Biztonságos város akciósorozat keretében nemrégiben harminc térfigyelő kamerát is felszereltek a péterváradi várban, ezekkel követik majd a tömeg mozgását. A videórendszer - amely közvetlenül a rendőrség központjába továbbítja a képeket -, valamint az ingyenes internet-hozzáférés megteremtése a várban 40 millió dinárjába került a városnak.

A fesztivál négy napja alatt fellép például az elektronikus zenét játszó brit The Chemical Brothers és a Does It Offend You, Yeah?, továbbá a rockzenét játszó, szintén brit The Horrors, a francia elektronikus zenét képviselő SebastiAn és a német Boys Noize.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?