27 °C Budapest

Megnyitottak a szezonális Tourinform irodák

2010. június 14. 19:02

A Magyar Turizmus Zrt. által felügyelt, koordinált névhasználati rendszer keretében működő 144 Tourinform iroda immár teljes létszámmal várja a hazai és külföldi érdeklődőket. 2010. június 15-től a szezonális nyitva tartással rendelkező Tourinform irodák is megnyitották kapuikat, és többéves tapasztalattal, felkészülten várják a segítséget és a turisztikai információt kereső vendégeket.

Mind a hazai, mind a külföldi turisták számára az egyik legfontosabb, biztonságérzetüket erősítő szolgáltatás, ha egy új, számukra idegen környezetben megfelelő, hiteles információhoz juthatnak. Magyarországon ezt a feladatot 25 éve a Tourinform szolgálat látja el, amely Budapest belvárosából indulva mára az összes turisztikai régióban jelen lévő, jelenleg 144 irodából álló országos hálózattá fejlődött. A Tourinform hálózat irodái meghatározó szerepet játszanak az országos turisztikai bevételek és az átlagos tartózkodási idő növelésében: közvetítenek a kereslet és kínálat egymásra találásában.

Folyamatos munkakapcsolatban vannak a települési, illetve megyei önkormányzatokkal és a területükön működő kulturális és kereskedelmi szolgáltatókkal. Az irodák munkatársai évente átlagosan közel 2,3 millió vendéget személyesen szolgálnak ki, több mint 400 ezer telefonhívást fogadnak, s ugyanennyi elektronikus levelet válaszolnak meg. A Tourinform irodák információikkal keresletet gerjesztenek, amely a vállalkozók bevételeiben realizálódik, így az irodák tevékenysége közvetve jelentősen hozzájárul az állami turisztikai bevételekhez.

Az irodák fontos szerepet töltenek be a turisztikai kereslet és kínálat közvetítésében, a turisták igényeinek felmérésében, hiszen első kézből értesülnek a turisták által keresett szolgáltatásokról, egyéb igényekről. Az információ mellett az utazók ingyenes turisztikai kiadványokhoz is hozzájuthatnak, vásárolhatnak térképeket, útikönyveket, filmeket, turisztikai kártyákat, képeslapokat, valamint jegyet válthatnak különféle rendezvényekre. Az információszolgáltatás mellett az irodák másik alapfeladata az adatgyűjtés és adatfrissítés a Magyar Turizmus Zrt. Nemzeti Turisztikai Adatbázisa (NETA) számára, mely a Társaság honlapján minden érdeklődő számára hozzáférhető.

A magas szintű információszolgáltatáson, adatgyűjtő tevékenységen felül a Tourinform irodák döntő hányada foglalkozik a területi turisztikai marketing gyakorlati megvalósításával, jelentős kiállításokon, rendezvényeken képviselik területüket, ismertető kiadványokat állítanak össze és adnak ki. Az irodák egyre jelentősebb részét már TDM szervezetek működtetik, alkalmazkodva a hazai turisztikai intézményrendszer tervezett átalakulásához.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?