10 °C Budapest

Megnyitottak a szezonális Tourinform irodák

2010. június 14. 19:02

A Magyar Turizmus Zrt. által felügyelt, koordinált névhasználati rendszer keretében működő 144 Tourinform iroda immár teljes létszámmal várja a hazai és külföldi érdeklődőket. 2010. június 15-től a szezonális nyitva tartással rendelkező Tourinform irodák is megnyitották kapuikat, és többéves tapasztalattal, felkészülten várják a segítséget és a turisztikai információt kereső vendégeket.

Mind a hazai, mind a külföldi turisták számára az egyik legfontosabb, biztonságérzetüket erősítő szolgáltatás, ha egy új, számukra idegen környezetben megfelelő, hiteles információhoz juthatnak. Magyarországon ezt a feladatot 25 éve a Tourinform szolgálat látja el, amely Budapest belvárosából indulva mára az összes turisztikai régióban jelen lévő, jelenleg 144 irodából álló országos hálózattá fejlődött. A Tourinform hálózat irodái meghatározó szerepet játszanak az országos turisztikai bevételek és az átlagos tartózkodási idő növelésében: közvetítenek a kereslet és kínálat egymásra találásában.

Folyamatos munkakapcsolatban vannak a települési, illetve megyei önkormányzatokkal és a területükön működő kulturális és kereskedelmi szolgáltatókkal. Az irodák munkatársai évente átlagosan közel 2,3 millió vendéget személyesen szolgálnak ki, több mint 400 ezer telefonhívást fogadnak, s ugyanennyi elektronikus levelet válaszolnak meg. A Tourinform irodák információikkal keresletet gerjesztenek, amely a vállalkozók bevételeiben realizálódik, így az irodák tevékenysége közvetve jelentősen hozzájárul az állami turisztikai bevételekhez.

Az irodák fontos szerepet töltenek be a turisztikai kereslet és kínálat közvetítésében, a turisták igényeinek felmérésében, hiszen első kézből értesülnek a turisták által keresett szolgáltatásokról, egyéb igényekről. Az információ mellett az utazók ingyenes turisztikai kiadványokhoz is hozzájuthatnak, vásárolhatnak térképeket, útikönyveket, filmeket, turisztikai kártyákat, képeslapokat, valamint jegyet válthatnak különféle rendezvényekre. Az információszolgáltatás mellett az irodák másik alapfeladata az adatgyűjtés és adatfrissítés a Magyar Turizmus Zrt. Nemzeti Turisztikai Adatbázisa (NETA) számára, mely a Társaság honlapján minden érdeklődő számára hozzáférhető.

A magas szintű információszolgáltatáson, adatgyűjtő tevékenységen felül a Tourinform irodák döntő hányada foglalkozik a területi turisztikai marketing gyakorlati megvalósításával, jelentős kiállításokon, rendezvényeken képviselik területüket, ismertető kiadványokat állítanak össze és adnak ki. Az irodák egyre jelentősebb részét már TDM szervezetek működtetik, alkalmazkodva a hazai turisztikai intézményrendszer tervezett átalakulásához.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem