13 °C Budapest

Árvízkárosultaknak szervez ingyen nyaralást a Szállodaszövetség

MTI
2010. június 10. 08:47

A Magyar Szállodaszövetség (MSZSZ) felhívást intéz tagszállodáihoz, és a többi magyarországi hotelhez, hogy felajánlásaikkal segítsék az árvízkárosult családokat - közölte Erdei János, a szövetség elnöke.

Az érdekképviselet azt kéri a szállodáktól, hogy lehetőségeiktől függően a július 15. és szeptember 30. közötti időszakban szállodánként legalább egy darab egyhetes (6 éjszakára szóló), teljes panziós ellátásra jogosító utalványt bocsássanak a legjobban rászoruló családok rendelkezésére. Felajánlásukat - amelyben megadják, hogy az időszakon belül mikor tudják a vendégeket fogadni - június 24-ig kellene a Magyar Szállodaszövetségnek elküldeniük.

Az MSZSZ az érintett települések polgármestereinek bevonásával a Máltai Szeretetszolgálatot kéri fel a megsegíteni kívánt, károsult családok kiválasztására - közölte a szövetség elnöke.

"Biztos vagyok abban, hogy legalább 100 családnak jut az egyhetes üdülési lehetőségekből, de könnyen lehet, hogy még többnek, hiszen a sümegi Kapitány Szálloda egyedül 15 utalványt ajánlott fel" - mondta Erdei János hozzátéve, hogy reméli, a társszövetségeik (Magyar Panziók Szövetsége, Magyar Kemping és Caravaning Szövetség,) is csatlakoznak és hasonló felhívást intéznek tagjaikhoz.

Az elnök emlékeztet arra, hogy az első négy hónapban 2-3 százalékkal nőtt ugyan a vendégforgalom a magyar szállodákban, nettó bevételük azonban 10 százalékkal tovább csökkent az előző, válság sújtotta év első négy hónapjához képest is az euró/forint árfolyam kedvezőtlen alakulás és a válság miatt élesedő árverseny következményei miatt. A magyar szállodák 2010 első négy hónapjában a várakozásoknál rosszabb helyzetbe kerültek. A májusi esős hónapban pedig a Balatonról és más tavaktól sokan korábban elutaztak mások lemondták a rendeléseiket - emlékeztetett Erdei János.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm