30 °C Budapest

Árvízkárosultaknak szervez ingyen nyaralást a Szállodaszövetség

MTI
2010. június 10. 08:47

A Magyar Szállodaszövetség (MSZSZ) felhívást intéz tagszállodáihoz, és a többi magyarországi hotelhez, hogy felajánlásaikkal segítsék az árvízkárosult családokat - közölte Erdei János, a szövetség elnöke.

Az érdekképviselet azt kéri a szállodáktól, hogy lehetőségeiktől függően a július 15. és szeptember 30. közötti időszakban szállodánként legalább egy darab egyhetes (6 éjszakára szóló), teljes panziós ellátásra jogosító utalványt bocsássanak a legjobban rászoruló családok rendelkezésére. Felajánlásukat - amelyben megadják, hogy az időszakon belül mikor tudják a vendégeket fogadni - június 24-ig kellene a Magyar Szállodaszövetségnek elküldeniük.

Az MSZSZ az érintett települések polgármestereinek bevonásával a Máltai Szeretetszolgálatot kéri fel a megsegíteni kívánt, károsult családok kiválasztására - közölte a szövetség elnöke.

"Biztos vagyok abban, hogy legalább 100 családnak jut az egyhetes üdülési lehetőségekből, de könnyen lehet, hogy még többnek, hiszen a sümegi Kapitány Szálloda egyedül 15 utalványt ajánlott fel" - mondta Erdei János hozzátéve, hogy reméli, a társszövetségeik (Magyar Panziók Szövetsége, Magyar Kemping és Caravaning Szövetség,) is csatlakoznak és hasonló felhívást intéznek tagjaikhoz.

Az elnök emlékeztet arra, hogy az első négy hónapban 2-3 százalékkal nőtt ugyan a vendégforgalom a magyar szállodákban, nettó bevételük azonban 10 százalékkal tovább csökkent az előző, válság sújtotta év első négy hónapjához képest is az euró/forint árfolyam kedvezőtlen alakulás és a válság miatt élesedő árverseny következményei miatt. A magyar szállodák 2010 első négy hónapjában a várakozásoknál rosszabb helyzetbe kerültek. A májusi esős hónapban pedig a Balatonról és más tavaktól sokan korábban elutaztak mások lemondták a rendeléseiket - emlékeztetett Erdei János.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?