23 °C Budapest

Árvízkárosultaknak szervez ingyen nyaralást a Szállodaszövetség

MTI
2010. június 10. 08:47

A Magyar Szállodaszövetség (MSZSZ) felhívást intéz tagszállodáihoz, és a többi magyarországi hotelhez, hogy felajánlásaikkal segítsék az árvízkárosult családokat - közölte Erdei János, a szövetség elnöke.

Az érdekképviselet azt kéri a szállodáktól, hogy lehetőségeiktől függően a július 15. és szeptember 30. közötti időszakban szállodánként legalább egy darab egyhetes (6 éjszakára szóló), teljes panziós ellátásra jogosító utalványt bocsássanak a legjobban rászoruló családok rendelkezésére. Felajánlásukat - amelyben megadják, hogy az időszakon belül mikor tudják a vendégeket fogadni - június 24-ig kellene a Magyar Szállodaszövetségnek elküldeniük.

Az MSZSZ az érintett települések polgármestereinek bevonásával a Máltai Szeretetszolgálatot kéri fel a megsegíteni kívánt, károsult családok kiválasztására - közölte a szövetség elnöke.

"Biztos vagyok abban, hogy legalább 100 családnak jut az egyhetes üdülési lehetőségekből, de könnyen lehet, hogy még többnek, hiszen a sümegi Kapitány Szálloda egyedül 15 utalványt ajánlott fel" - mondta Erdei János hozzátéve, hogy reméli, a társszövetségeik (Magyar Panziók Szövetsége, Magyar Kemping és Caravaning Szövetség,) is csatlakoznak és hasonló felhívást intéznek tagjaikhoz.

Az elnök emlékeztet arra, hogy az első négy hónapban 2-3 százalékkal nőtt ugyan a vendégforgalom a magyar szállodákban, nettó bevételük azonban 10 százalékkal tovább csökkent az előző, válság sújtotta év első négy hónapjához képest is az euró/forint árfolyam kedvezőtlen alakulás és a válság miatt élesedő árverseny következményei miatt. A magyar szállodák 2010 első négy hónapjában a várakozásoknál rosszabb helyzetbe kerültek. A májusi esős hónapban pedig a Balatonról és más tavaktól sokan korábban elutaztak mások lemondták a rendeléseiket - emlékeztetett Erdei János.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?