16 °C Budapest

Kevesebb autót adtak el Európában

Pénzcentrum
2010. május 17. 11:32

Áprilisban ismét csökkentek az újautó értékesítések Európában, ami annak tudható be, hogy a bázisidőszakban az értékesítések zuhanását visszafogták a több országban bevezetett állami támogatások. A múlt hónapban 7.4%-kal estek vissza Európában az eladások az előző év azonos időszakához viszonyítva. A magyar piacon az elmúlt hónapokhoz képest mérséklődik a visszaesés üteme, áprilisban ugyanis 45%-kal csökkentek az értékesítések.


Áprilisban 1.13 millió darab újautót regisztráltak Európában, ami több mint 7%-os esést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az elmúlt hónapokban tapasztalt emelkedések után az ismételt csökkenés annak az eredménye, hogy a bázisidőszakban az Európa-szerte bevezetett állami támogatású autócsere programok visszafogták az eladások zuhanását. (Azonban így is 2009 áprilisában még 27%-os volt a visszaesés év/év alapon az Európai Autógyártók Szövetségének adatai szerint.) Az év első négy hónapjában 4.8%-kal növekedtek az értékesítések a 2009. január-áprilisi időszakhoz viszonyítva.


Az elmúlt hónapban továbbra is Németország számított az EU legnagyobb piacának annak ellenére, hogy a teljes piacnál jóval nagyobb mértékű csökkenést lehetett tapasztalni az autópiacán. Az autóértékesítések több mint 30%-kal zuhantak Németországban, ehhez képest Olaszországban 16%-os volt a visszaesés mértéke. A legnagyobb visszaesés Bulgáriában mutatkozott, ahol a felére zuhantak az eladások. A francia, a brit, a belga és a spanyol autópiac azonban bővülni tudott az elmúlt hónapban, Spanyolországban például 39%-kal adtak el több újautót áprilisban, mint 2009 áprilisában. A dinamikus növekedés azonban elsősorban a bázisidőszak gyengeségének volt köszönhető.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A magyar piacon 45%-kal esett az újautók regisztrációja, ami azt jelzi, hogy a visszaesés némileg lassul az elmúlt egy évhez képest, bár az eladott újautók száma továbbra is csak a töredéke a válság előtti szinteknek.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25