10 °C Budapest

Duplázott a Suzuki! Május lehet a fordulópont az autópiacon

Pénzcentrum
2010. április 6. 09:02

A Data House legfrissebb statisztikái szerint a februárinál 1300-zal több személygépkocsi kelt el márciusban hazánkban, de az év harmadik hónapjában eladott 4400 gépjármű még így is kevesebb, mint a fele az egy évvel korábbi számoknak - írja a Napi Gazdaság.

Az I. negyedévben gazdára talált bő tízezres mennyiség 55%-os visszaesést jelent, a két évvel ezelőtti szintnek pedig a negyedét sem éri el. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) szerint a visszaesés május végéig eltarthat, az elmúlt év elején meghirdetett, az akkori forgalmat erősítő készletkisöprési akciók addig erősítik a bázist. Erdélyi Péter, a szervezet társelnöke szerint ezt követően már enyhe emelkedés várható a múlt évi számokhoz képest.

A hitelfeltételek márciusi szigorítása nem járt az eladások visszaesésével. Ennek magyarázata egyrészt az lehet, hogy a személyautók piacán továbbra is a céges, illetve flottaeladások dominálnak: a tavaly eladott mintegy 60 ezer autó kétharmadát nem a háztartások vették meg.

Segített továbbá az is, hogy a rendőrség az elmúlt hónapban félezer Ford Focus járőrautót, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal pedig száz Suzuki Jimny kisterepjárót vett át. A rendőrségi beszerzés meglátszik a piacvezető Ford számain is: a márka visszahódította az első helyet a január-februári nyertes Skodától.

Javított a flottaeladásokban máskor kevésbé jeleskedő, inkább a magánvevők által favorizált Suzuki is, amely az első kéthavi 8. helyről - a Fiattal cserélve - a 7.-re kúszott fel, miután egyetlen hónap alatt több mint duplájára növelte idei autóeladásait.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az MGE szerint a háztartások autóvásárlási kedve helyzetük stabilizálódásával, tavasz végétől nőhet újra. Amennyiben a hitelfelvételi kedv fokozatosan visszatér, a finanszírozási formák között az MGE szerint a forintalapú pénzügyi lízing és esetlegesen a tartós bérlet erősödhet meg.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem