27 °C Budapest

Duplázott a Suzuki! Május lehet a fordulópont az autópiacon

Pénzcentrum
2010. április 6. 09:02

A Data House legfrissebb statisztikái szerint a februárinál 1300-zal több személygépkocsi kelt el márciusban hazánkban, de az év harmadik hónapjában eladott 4400 gépjármű még így is kevesebb, mint a fele az egy évvel korábbi számoknak - írja a Napi Gazdaság.

Az I. negyedévben gazdára talált bő tízezres mennyiség 55%-os visszaesést jelent, a két évvel ezelőtti szintnek pedig a negyedét sem éri el. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) szerint a visszaesés május végéig eltarthat, az elmúlt év elején meghirdetett, az akkori forgalmat erősítő készletkisöprési akciók addig erősítik a bázist. Erdélyi Péter, a szervezet társelnöke szerint ezt követően már enyhe emelkedés várható a múlt évi számokhoz képest.

A hitelfeltételek márciusi szigorítása nem járt az eladások visszaesésével. Ennek magyarázata egyrészt az lehet, hogy a személyautók piacán továbbra is a céges, illetve flottaeladások dominálnak: a tavaly eladott mintegy 60 ezer autó kétharmadát nem a háztartások vették meg.

Segített továbbá az is, hogy a rendőrség az elmúlt hónapban félezer Ford Focus járőrautót, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal pedig száz Suzuki Jimny kisterepjárót vett át. A rendőrségi beszerzés meglátszik a piacvezető Ford számain is: a márka visszahódította az első helyet a január-februári nyertes Skodától.

Javított a flottaeladásokban máskor kevésbé jeleskedő, inkább a magánvevők által favorizált Suzuki is, amely az első kéthavi 8. helyről - a Fiattal cserélve - a 7.-re kúszott fel, miután egyetlen hónap alatt több mint duplájára növelte idei autóeladásait.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az MGE szerint a háztartások autóvásárlási kedve helyzetük stabilizálódásával, tavasz végétől nőhet újra. Amennyiben a hitelfelvételi kedv fokozatosan visszatér, a finanszírozási formák között az MGE szerint a forintalapú pénzügyi lízing és esetlegesen a tartós bérlet erősödhet meg.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15