17 °C Budapest

Elköltöztetik az Opelt Esztergomból

Pénzcentrum
2010. március 26. 09:02

Megújítja modelljeit néhány hét múlva az Audi Győrben, de a nyári leállás után Esztergomban is változások lesznek, többek között elköltözik onnan az Opel - írja a Népszabadság.

A Suzuki esztergomi üzemében takarékosabb autók gyártására készülnek: a szokásos nyári leállások után már az új Swiftek kerülnek ki a gyárból, amit az őszi párizsi nemzetközi autószalonon mutatnak be.

További változás, hogy a 2000-ben bemutatott Opel Agila harmadik generációs modellje már nem Esztergomban fog készülni, hanem Németországban. Tavaly az Esztergomban gyártott 180 ezer Suzukiból - ami 100 ezerrel elmaradt az egy évvel korábbitól - hatvanezer Agila volt. Idén szintén 180 ezres termelést tervez a japán autógyár.

Újítások várhatók Győrben is: a TT Coupé, a Roadster sportkocsi is megújul, de bővíteni szeretnék a motorfejlesztő központot is. Idén az első két hónapban az Audi Hungáriánál hatezer autót gyártottak, ami már a válság előtti szinteknek felel meg. A rendelések alapján 2010-ben motorból nyolcvanezerrel több készül, mint tavaly.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?