17 °C Budapest

Magyar város a világ 20 legjobb turisztikai célpontja között!

2010. március 25. 10:02

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai kampányainak eredményeként soha nem tapasztalt élénk médiaérdeklődés övezi a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projektet. Április közepén elérte a 80-at az MT Zrt közreműködésével az osztrák sajtóban Pécsről idén megjelent cikkek száma, amelyek hírértéke közel 130 ezer euróra tehető.

Legutóbb a - mintegy 100 ezres, véleményformáló olvasótáborral rendelkező - Wiener Zeitung színes magazin-melléklete 6 oldalas, gazdagon illusztrált összeállításban számolt be szinte mindenről, amiről egy Pécsre látogató osztrák, kulturális céllal utazó turistának tudnia érdemes. Az osztrák Wellness Magazin márciusi száma komplett turisztikai ajánlatot ismertet, felhívva a figyelmet a dél-magyarországi város páratlan klímájára, s már a Monarchia korában is ismert kulturális sokszínűségére. A közel 700 ezer olvasóval rendelkező Kleine Zeitung friss számában a kulturális főváros programjait részletesen is ismerteti, külön kiemelve az osztrák kötődést. Mint ismert, Ausztria legjelentősebb tesztújságja, a Gewinn Magazin nemrégiben a világ 20 legjobb turisztikai célpontja közé sorolta Pécset, olyan desztinációkkal egy lapon említve a magyarországi várost, mint például a Hawaii-szigetek, vagy Abu Dhabi.

Ausztriában az osztrák Böhlau Verlag gondozásában frissen jelent meg az a 170 oldalas könyv, amely Pécs történelmét az ókeresztény időktől a 2010-es Európai Kulturális Fővárosig terjedő időhorizont mentén mutatja be. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének, valamint az ausztriai Kulturális Minisztérium együttműködésében készült kiadvány Pécs városának története, valamint az EKF programsorozat iránt komolyabban érdeklődő olvasókat avatja be a kétezer éves gazdag múlt rejtelmeibe és páratlan fordulataiba.

Az osztrák Gallup Intézet által az MT Zrt megbízásából végzett felmérés szerint az idén külföldre utazó osztrákok 4 százaléka egyenesen Pécset tervezi felkeresni.

A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt turisztikai felvezetése az osztrák piacon már tavaly nyáron megkezdődött, s 2009 utolsó hónapjában a régió kereskedelmi szálláshelyein már 200 százalékkal bővült az osztrák vendégéjszakák száma. Az MT Zrt. bécsi irodája a rendkívül erős érdeklődésre alapozva marketingtervében folyamatosan felfelé módosítja várakozását, jelenleg éves átlagban 50 százalékos osztrák vendégéjszaka-bővülés sem kizárt a dél-dunántúli régió szálláshelyein.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm