22 °C Budapest

Péccsel lettek 25 évesek Európa Kulturális Fővárosai

Pénzcentrum
2010. március 23. 07:02

Március 23-24-én az Európai Bizottság Brüsszelben tartott konferenciával és kiállítással ünnepli meg az Európa Kulturális Fővárosai kezdeményezés 25. évfordulóját. Idén Európa két másik városa mellett Baranya megye székhelye, Pécs is a rangos címet viseli.

A rendezvényen az egykori, a jelenlegi és a leendő kulturális fővárosok, valamint más rendezvényszervezők több, mint 400 képviselője vesz majd részt. José Manuel Barroso elnök és Andrula Vasziliu biztos az Európai Parlament kulturális bizottságának elnöke, Doris Pack közreműködésével nyitja meg majd a rendezvényt. A konferencia középpontjában a tapasztalatcsere, a helyes gyakorlatok megosztása áll, valamint a kezdeményezés 1985 ös beindítása óta elért eredményeinek értékelése - közölte a Rapid.

Ez a kezdeményezés kiválóan szemlélteti az EU kulturális sokszínűség iránti elkötelezettségét, valamint azt is, hogy hogyan képes a kultúra összehozni az Európában élő embereket. Meg szeretném köszönni valamennyi kulturális fővárosnak, hogy mikor magukénak tudhatták e címet elősegítették, hogy Európa a középpontba kerüljön. Továbbá kívánom, hogy az Európa Kulturális Fővárosai kezdeményezés az elkövetkezendő 25 évben is hasonló sikerrel járjon - nyilatkozta Barroso elnök.

1985 óta, amikor Athén volt Európa kulturális fővárosa, Európa-szerte több mint 40 város viselte a címet. Ebben az évben Pécs, a németországi Essen és a törökországi Isztambul viselik az Európa kulturális fővárosai címet.

Az Európa Kulturális Fővárosai projekt fő céljai a következők:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

• az európai kultúrák gazdagságának és sokszínűségének hangsúlyozása;
• az európai polgárok közötti kölcsönös megértés elősegítése;
• az egy európai családhoz való tartozás érzésének ösztönzése azáltal, hogy tudatosítja a közös európai gyökereket és a jövőbeni közös célokat.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?